Bucurii de Neclintit

19 aprilie / Un viitor pentru eșecuri

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Nu vă temeți! Ați făcut tot răul acesta; dar nu vă abateți de la Domnul, și slujiți-I Domnului din toată inima voastră. Nu vă abateți de la El; altfel, ați merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic. Domnul nu va părăsi pe poporul Lui, din pricina Numelui Lui cel mare, căci Domnul a hotărât… să facă din voi poporul Lui” (1 Sam. 12:20-22).

Când evreii au fost făcuți să se teamă și să se pocăiască de păcatul lor de a cere ca Samuel să le dea un împărat cum aveau celelalte popoare, acela a fost momentul când le-a fost trimisă vestea bună: „Nu vă temeți! Ați făcut tot răul acesta”. Auzi acum în spatele tău acest fel de sunete? Te-ai putea aștepta ca El să îți spună: „Să-ți fie frică, pentru că ai făcut tot acest rău”. Iată un bun motiv să îți fie frică: ai făcut răul de a cere un alt împărat în afara lui Dumnezeu! Dar nu asta spune Samuel. „Nu vă temeți! Ați făcut tot răul acesta”.

El continuă spunând: „dar nu vă abateți de la Domnul, și slujiți-I Domnului din toată inima voastră. Nu vă abateți de la El; altfel, ați merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic”.

Aceasta este Evanghelia: chiar dacă ai păcătuit grav și L-ai dezonorat groaznic pe Domnul, chiar dacă ai acum un împărat pe care l-ai cerut păcătuind, chiar dacă nu poți repara acel păcat sau consecințele lui dureroase din viitor, totuși există un viitor și o nădejde. Există îndurare.

Nu te teme! Nu te teme!

Apoi vine marele temei, baza și fundamentul Evangheliei, în 1 Samuel 12:22. De ce nu trebuie să te temi, deși ai făcut tot acest rău? „Domnul nu va părăsi pe poporul Lui, din pricina Numelui Lui cel mare, căci Domnul a hotărât… să facă din voi poporul Lui”.

Temeiul Evangheliei este dedicarea lui Dumnezeu față de Numele Său. Ai auzit acest lucru? Nu te teme, deși ai păcătuit, pentru că „Domnul nu va părăsi pe poporul Lui, din pricina Numelui Lui cel mare”. Acest adevăr ar trebui să aibă două efecte asupra ta: smerenia care îți zdrobește inima și fericirea care te ridică. Smerenie – din cauză că nu meritele tale stau la temelia mântuirii tale. Fericire – pentru că mântuirea ta este la fel de sigură pe cât este dedicarea lui Dumnezeu față de Numele Său. Nu poate fi nimic mai sigur.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus