Bucurii de Neclintit

12 martie / Când Olarul este de partea noastră

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Vai de cine se ceartă cu Făcătorul său! – un ciob dintre cioburile pământului! – oare lutul îi zice el celui ce-l fățuiește: ,Ce faci?’ Și lucrarea ta zice ea despre tine: ,El n-are mâini?’” (Isaia 45:9).

Măreția lui Dumnezeu este proslăvită când Îl privim prin lentilele creației ex nihilo (din nimic). El îi poruncește nimicului, acesta Îl ascultă și devine ceva.

El face lut din nimic, iar din lut ne face pe noi – vasele Domnului (Isaia 45:9) – avuția Lui, destinați gloriei Sale, în totală dependență de El.

„Să știți că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui și turma pășunii Lui” (Ps. 100:3). Este un lucru aducător de smerenie să fii o oaie și un vas care îi aparține altuia.

În dimineața aceasta citeam din Isaia și am găsit o altă afirmație despre măreția lui Dumnezeu. Când am pus-o alături de puterea absolută a lui Dumnezeu și de drepturile Lui de Creator, ceva a luat foc în inima mea. Bum!

Isaia 33:21 spune: „Domnul este minunat pentru noi!”

Pentru noi! Pentru noi! Creatorul este pentru noi, nu împotriva noastră. Cu toată puterea din Univers și cu dreptul absolut de a face ce dorește cu ceea ce El a creat – El este de partea noastră!

„Cum nici n-a văzut vreodată ochiul așa ceva: anume ca un alt dumnezeu afară de Tine să fi făcut asemenea lucruri pentru cei ce se încred în El” (Isaia 64:4). „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Rom. 8:31).

​Te poți gândi la vreun lucru (oricare lucru) mai mângâietor, asigurator și încântător decât ca Domnul să fie de partea ta, în măreția Lui?

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus