Bucurii de Neclintit

22 aprilie / Cinci motive să fim neînfricați

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția” (Luca 12:32).

Motivul pentru care Dumnezeu vrea să nu ne temem legat de bani sau alte lucruri ale acestei lumi este că, atunci când suntem neînfricați – acea libertate în fața anxietății – va proslăvi cinci mari lucruri despre El.

În primul rând, când nu ne temem, acest lucru arată că Îl prețuim pe Dumnezeu ca Păstorul nostru. „Nu te teme, turmă mică”. Noi suntem turma Lui, iar El este Păstorul nostru. Iar dacă El este Păstorul nostru, atunci ni se aplică adevărul din Psalmul 23:1: „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic” – adică nu îmi va lipsi nimic din lucrurile de care am nevoie cu adevărat.

În al doilea rând, când nu ne temem, arătăm că Îl prețuim pe Dumnezeu ca Tatăl nostru. „Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția”. Noi nu suntem doar mica Lui turmă, ci și copiii Lui, iar El este Tatăl nostru. Lui Îi pasă cu adevărat de tine și știe ce ai nevoie, astfel că va lucra pentru tine, asigurându-Se că vei avea împlinite aceste nevoi.

În al treilea rând, când nu suntem anxioși, arătăm că Îl prețuim pe Dumnezeu ca Împăratul nostru. „Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția”. El ne poate da „Împărăția” pentru că El este Împăratul. Iar acest lucru adaugă un element uriaș de putere la Acela care ne împlinește nevoile. Termenul „Păstor” are conotația protecției și a hrănirii. Cel de „Tată” vorbește despre dragoste, blândețe, autoritate, grijă și călăuzire. Termenul „Împărat” are conotația puterii, suveranității și a bogăției.

În al patrulea rând, când nu ne temem, arătăm cât de liber și generos este Dumnezeu. Observați că El Împărăția. „Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă cu plăcere Împărăția”. El nu vinde Împărăția, nici nu o închiriază și nici nu o împrumută. El este infinit de bogat și nu are nevoie să fie plătit de noi. De aceea, Dumnezeu este generos și se folosește liber de bogăția Lui. Și asta preamărim noi la El când nu ne temem, ci avem încredere în El în ce privește împlinirea nevoilor noastre.

În final, când nu ne temem și nu suntem anxioși, arătăm că avem încredere că Dumnezeu chiar vrea să facă ce ne promite aici. „Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția”. El este încântat să facă acest lucru. El nu bombăne când împlinește această făgăduință. Îi face plăcere să ne dea Împărăția. Nu toți am avut tați de felul acesta, care să fie fericiți dăruind, în loc să primească. Dar aici nu este nimic trist, pentru că poți avea acum un Tată, un Păstor și un Împărat.

Astfel, ideea acestui verset este că ar trebui să Îl prețuim pe Dumnezeu ca Păstorul, Tatăl și Împăratul nostru, care este generos și fericit să ne dea Împărăția lui Dumnezeu – să ne dea Cerul, să ne dea viața veșnică și bucuria, împreună cu tot ceea ce avem nevoie ca să ajungem acolo.

​Dacă Îl prețuim pe Dumnezeu în felul acesta, voi trăi neînfricați, iar Dumnezeu va primi închinarea noastră.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus