Bucurii de Neclintit

5 mai / Șapte surse ale bucuriei

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Îmi saltă inima de bucurie în toate necazurile noastre (2 Cor. 7:4).

Ceea ce este extraordinar la Pavel este cât de incredibil de durabilă a fost bucuria lui când lucrurile nu mergeau bine.

De unde venea această bucurie?

În primul rând, Isus vorbise despre ea: „Ferice de voi, când oamenii vă vor urî… Bucurați-vă în ziua aceea și săltați de veselie; pentru că răsplata voastră este mare în cer” (Luca 6:22-23). Necazurile îndurate pentru Numele lui Isus îți strâng răsplata din ceruri – care durează mult mai mult decât acest pământ.

În al doilea rând, ea vine de la Duhul Sfânt, nu din eforturile, imaginația sau creșterea noastră. „Roada Duhului… este… bucuria” (Gal. 5:22). „Ați primit Cuvântul în multe necazuri, cu bucuria care vine de la Duhul Sfânt” (1 Tes. 1:6).

În al treilea rând, ea vine din faptul că suntem în Împărăția lui Dumnezeu. „Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt” (Rom. 14:17).

În al patrulea rând, ea vine prin credință, adică din credința în Dumnezeu. „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea, pe care le dă credința” (Rom. 15:13). „Sunt încredințat și știu că voi rămâne și voi trăi cu voi toți, pentru înaintarea și bucuria credinței voastre” (Fil. 1:25).

În al cincilea rând, ea vine din a-L vedea și cunoaște pe Isus ca Domn. „Bucurați-vă totdeauna în Domnul!” (Fil. 4:4).

În al șaselea rând, ea vine de la ceilalți credincioși, care trudesc ajutându-ne să ne focalizăm pe aceste surse ale bucuriei, nu pe circumstanțele înșelătoare. „Vrem să lucrăm și noi împreună la bucuria voastră” (2 Cor. 1:24).

În al șaptelea rând, ea vine din efectele sfințitoare ale necazurilor. „Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea” (Rom. 5:3-4).

​Dacă nu suntem încă asemenea lui Pavel când el spune, „îmi saltă inima de bucurie”, el ne cheamă să fim astfel. „Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos” (1 Cor. 11:1). Și, pentru majoritatea dintre noi, aceasta este o chemare la rugăciune fierbinte, pentru că o viață de bucurie în Duhul Sfânt este o viață supranaturală.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus