Bucurii de Neclintit

5 februarie / Principalul scop al slujirii

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului (Evrei 10:39).

Nu privi la costul temporar al dragostei și să faci pasul înapoi de la încrederea în promisiunile infinit de mari ale lui Dumnezeu. Dacă procedezi astfel, nu doar că vei pierde din vedere acele făgăduințe, ci vei fi distrus.

Iadul este în joc în această chestiune a pasului făcut înapoi, sau a perseverenței. Aici nu este vorba doar de pierderea câtorva răsplăți în plus, care ar sta în balanță. Evrei 10:39 spune: „noi însă nu suntem dintre aceia care dau înapoi ca să se piardă”. Asta este judecata veșnică.

De aceea, noi ne avertizăm unul pe celălalt: nu aluneca de pe cale. Nu iubi lumea. Nu începe să crezi că nimic important nu este în joc. Fie-ți frică de posibilitatea de a nu te bucura de făgăduințele lui Dumnezeu mai presus de promisiunile păcatului. Așa cum spune pasajul din Evrei 3:13-14: „îndemnați-vă unii pe alții în fiecare zi, câtă vreme se zice: ‚Astăzi,’ pentru ca niciunul dintre voi să nu se împietrească prin înșelăciunea păcatului. Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, dacă păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită de la început”.

Dar trebuie să ne concentrăm în principal pe promisiunile prețioase și să ne ajutăm reciproc să prețuim mai presus de orice măreția răsplății care se găsește în faptul că Hristos ne-a răscumpărat. Noi trebuie să ne îndemnăm unii pe alții cu ceea ce textul din Evrei 10:35 ne spune: „Să nu vă părăsiți dar încrederea voastră, pe care o așteaptă o mare răsplătire!” Apoi trebuie să ne ajutăm reciproc să vedem măreția răsplății.

​Aceasta este principala datorie a predicării, principalul scop al grupurilor de studiu și al tuturor lucrărilor bisericii: să-i ajutăm pe oameni să vadă măreția a ceea ce Hristos a procurat pentru toți cei care vor prețui acest lucru mai presus de orice altceva. Să îi ajutăm pe oameni să vadă acest lucru, să îl savureze, așa încât vrednicia superioară a lui Dumnezeu să strălucească în împlinirea lor și în jertfele care vin dintr-o astfel de inimă.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus