Bucurii de Neclintit

20 februarie / Uimit de înviere

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Preaiubiților, aceasta este a doua epistolă pe care v-o scriu. În amândouă, caut să vă trezesc mintea sănătoasă, prin înștiințări (2 Petru 3:1).

Pe măsură ce se apropie sărbătoarea Paștelui, vă îndemn să hrănim în noi recunoștința, bucuria, admirația și uimirea legată de ceea ce învierea lui Isus înseamnă pentru noi. Blestemul naturii noastre decăzute ține de faptul că ceea ce cândva ne îngrozea, devine obișnuit. Realitatea nu s-a schimbat. Noi ne-am schimbat.

Iată de ce există Biblia. Petru spune despre cele două epistole ale sale că sunt scrise ca să „trezească” sau ca să stârnească prin „înștiințări”, sau aduceri aminte.

Așadar, haideți să ne trezim mințile cu sinceritate pe calea aducerii aminte.

Ce a făcut Dumnezeu prin învierea lui Isus din morți? Iată câteva răspunsuri biblice:

Datorită învierii lui Isus, noi suntem născuți din nou la o nădejde vie.

1 Petru 1:3: „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie”.

Datorită învierii lui Isus, El are acum gloria pentru care noi am fost creați. Destinul nostru final este să Îl vedem așa cum este.

1 Petru 1:21: „Dumnezeu, care L-a înviat din morți și I-a dat slavă”.

Ioan 17:5, 24: „Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine însuți cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea… Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia, pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii”.

​Fie ca însuși Domnul nostru Isus cel înviat să trezească și să stârnească mințile noastre, îndreptându-le către profunzimi noi ale închinării, dedicării și bucuriei.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus