Bucurii de Neclintit Tematici: Învierea de apoi Învierea lui Hristos

19 August / Însemnătatea învierii pentru noi

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Dacă Îl mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit” (Rom. 10:9).

Ce înseamnă să „crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți”? Satana crede că Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți. El a văzut cum acest lucru s-a petrecut. Ca să răspundem la această întrebare, trebuie să ne gândim la ce sens are învierea pentru poporul lui Dumnezeu.

Sensul învierii este că Dumnezeu este de partea noastră. El vrea să Se apropie de noi. El vrea să depășească tot sentimentul nostru de abandonare și înstrăinare.

Învierea lui Isus este declarația lui Dumnezeu față de Israel și față de întreaga lume că nu putem să ne croim propria cale către slavă, ci că El dorește să facă imposibilul ca să ne ducă acolo.

Învierea este făgăduința lui Dumnezeu că toți cei ce își pun credința în Isus vor fi beneficiarii puterii lui Dumnezeu care ne călăuzește pe căile neprihănirii și prin valea morții.

De aceea, a crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți înseamnă mult mai mult decât să accepți un fapt istoric. Înseamnă să fii încrezător că Dumnezeu este de partea ta, că El S-a apropiat de tine, că El îți transformă viața, și că El te va mântui ca să ai parte de bucuria veșnică.

Credința în înviere înseamnă să te încrezi în toate făgăduințele vieții, nădejdii și neprihănirii pe care ea le dă.

Înseamnă să fii atât de încrezător în puterea și dragostea lui Dumnezeu, încât nicio teamă de ce ai pierde în această lume și nicio poftă după câștigul lumesc nu te va momi să nu asculți de voia Lui.

Aceasta este diferența dintre Satana și cei sfinți. O, fie ca Dumnezeu să ne taie împrejur inimile ca să Îl iubim (Deut. 30:6) și să ne odihnim în învierea Fiului Său.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus