Bucurii de Neclintit

14 iunie / Cât vrea Dumnezeu să te binecuvânteze

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Domnul se va bucura din nou de fericirea ta” (Deut. 30:9).

Dumnezeu nu ne binecuvântează într-un fel reținut. În binecuvântarea lui Dumnezeu există un fel de dorință intensă. El nu așteaptă ca noi să venim la El. El ne caută, pentru că Îi place să ne facă bine. Dumnezeu nu așteaptă ca noi să facem primul pas, ci El ne caută. Aceasta este, în fapt, traducerea literală a versetului din Psalmul 23:6: „Da, fericirea și îndurarea mă vor căuta în toate zilele vieții mele”.

Lui Dumnezeu Îi face plăcere să Își arate îndurarea. Vreau să spun asta din nou. Lui Dumnezeu Îi face plăcere să Își arate îndurarea. El nu este ezitant, indecis sau să rămână doar la nivel de intenție în dorințele Sale de a le face bine copiilor Lui. Mânia Lui se eliberează printr-un lacăt bine încuiat, dar îndurarea Lui stă să se reverse ca și cum s-ar ține de un fir de păr. Asta voia El să spună când S-a coborât pe Muntele Sinai și i-a spus lui Moise: „Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie” (Exod 34:6). Asta voia El să spună în Ieremia 9:24: „Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată și dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul”.

Dumnezeu nu este niciodată iritabil sau scorțos. Mânia Lui nu are niciodată o siguranță scurtă. Dimpotrivă, El are o energie infinită și un entuziasm absolut nelimitat și nesfârșit pentru împlinirea lucrurilor care Îi fac plăcere.

Acest lucru ni se poate părea greu de înțeles, pentru că noi trebuie să dormim în fiecare zi doar ca să putem supraviețui, ca să nu mai zic de a fi roditori. Emoțiile noastre sunt când sus, când jos. Noi devenim ușor plictisiți și descurajați azi, pentru ca mâine să ne simțim încrezători și bucuroși.

Noi suntem asemenea unor mici gheizere, care clocotesc și aruncă neregulat stropi de apă în aer. Dar Dumnezeu este ca o imensă cascadă Niagara – vezi cele 186.000 tone de apă care se revarsă în fiecare minut și te gândești: cu siguranță acest lucru nu poate continua cu această forță an după an, după an. Și totuși asta se petrece.

​Acesta este felul în care Dumnezeu ne face bine. El nu obosește niciodată. Facerea de bine nu Îl plictisește niciodată. Niagara harului Său nu are sfârșit.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus