Bucurii de Neclintit Tematică: Atributele lui Dumnezeu

6 Octombrie / Fericitul Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„învățătura sănătoasă… [este] potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu” (1 Tim. 1:10-11).

O mare parte din gloria lui Dumnezeu stă în fericirea Lui.

Era inimaginabil pentru apostolul Pavel ca lui Dumnezeu să I se refuze bucuria infinită, și totuși El să fie atoateglorios. A fi infinit de glorios înseamnă să fie infinit de fericit. El a folosit expresia, „slava fericitului Dumnezeu”, pentru că este un lucru glorios ca Dumnezeu să fie atât de fericit cât este – adică infinit de fericit.

Slava lui Dumnezeu constă mult din faptul că El este fericit dincolo de orice ne-am putea imagina.

Aceasta este Evanghelia: „Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu”. Acesta este un citat din Biblie! Este vestea bună că Dumnezeu este glorios de fericit.

Nimeni n-ar vrea să își petreacă veșnicia alături de un Dumnezeu nefericit. Dacă Dumnezeu este nefericit, atunci nici țelul Evangheliei nu este unul fericit, iar asta înseamnă că ea n-ar mai fi deloc o evanghelie.

Dar, în fapt, Isus ne invită să ne petrecem veșnicia cu un Dumnezeu fericit când El spune: „intră în bucuria stăpânului tău” (Matei 25:23). Isus a trăit și a murit pentru ca bucuria Lui – bucuria lui Dumnezeu – să poată fi în noi, și ca bucuria noastră să fie deplină (Ioan 15:11; 17:13). De aceea, Evanghelia este „Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu”.

Fericirea lui Dumnezeu este mai întâi de toate o fericire în Fiul Său. Astfel, când noi suntem părtași fericirii lui Dumnezeu, suntem părtași însăși desfătării pe care Tatăl o are în Fiul.

Iată de ce Isus ni L-a făcut cunoscut pe Tatăl. La finalul rugăciunii Lui deosebite din Ioan 17, El I-a spus Tatălui: „Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, și Eu să fiu în ei” (Ioan 17:26). El L-a făcut cunoscut pe Dumnezeu astfel încât plăcerea lui Dumnezeu în Fiul Lui să fie în noi și să devină plăcerea noastră în El.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus