Bucurii de Neclintit

22 martie / Magazinul de dulcețuri al Satanei

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Astfel dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup, a sfârșit-o cu păcatul (1 Petru 4:1).

Mai întâi te încurcă. A fost nevoit Hristos să o sfârșească cu păcatul? Nu! „El n-a făcut păcat” (1 Petru 2:22).

Apoi te prinzi. Când ne înarmăm cu gândul că Hristos a suferit pentru noi, ne dăm seama că noi am murit împreună cu El: „El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morți faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire” (1 Petru 2:24). Când murim împreună cu El, o sfârșim cu păcatul.

Este la fel ca în Romani 6. „Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului; căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat… Tot așa și voi înșivă, socotiți-vă morți față de păcat, și vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru” (Rom. 6:6-7, 11).

Petru spune: „Înarmați-vă și voi cu același fel de gândire!”

Pavel spune: „Considerați-vă morți!”

Arma războiului nostru cu păcatul este acest gând – această gândire.

Când vin ispitele Satanei – să poftești, să furi, să minți, să fii lacom, să invidiezi, să te răzbuni, să abandonezi, să-ți fie frică – înarmează-te cu acest gând: când Domnul meu a suferit și a murit ca să mă elibereze de păcat, eu am murit față de păcat!

Când Satana îți spune, De ce să îți refuzi plăcerea poftei? De ce să rezolvi această problemă, pe care o poți evita mințind? De ce să nu mergi înainte și să ai acel lux legitim pe care îl poftești? De ce să nu-ți faci singur dreptate replicând cu aceeași rană care ți s-a făcut? – atitudinea ta trebuie să fie următoarea: Fiul lui Dumnezeu a suferit (cu adevărat!) ca să mă elibereze de păcat. Nu pot să cred că El a suferit ca eu să ajung într-o stare spirituală mizerabilă. De aceea, lucrurile pe care El le-a procurat pentru mine prin moartea Lui trebuie să fie mult mai minunate decât plăcerile păcatului. Deoarece am încredere în El, mă aștept ca momelile tale să se ofilească și să moară.

​Pleacă, Satano! Gura mea nu mai salivează când trec pe lângă magazinul tău de dulcețuri.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus