Bucurii de Neclintit

25 martie / Săturat pe veci

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; și cine crede în Mine, nu va înseta niciodată” (Ioan 6:35).

Acest pasaj ne arată că a crede în Isus înseamnă să te hrănești și să bei din tot ce este El. Și asta merge până acolo încât spunem că setea sufletelor noastre este satisfăcută cu Isus, așa că nu mai însetăm.

El este finalul căutării împlinirii de către noi. Nu există nimic dincolo de El, nimic mai bun.

Când ne punem încrederea în Isus în felul în care Ioan ne îndeamnă, prezența și făgăduința lui Isus este atât de împlinitoare, încât nu mai suntem dominați de plăcerile atrăgătoare ale păcatului (v. Rom. 6:14). Acest lucru explică de ce o astfel de credință în Isus anulează puterea păcatului și face posibilă ascultarea.

Ioan 4:14 ne îndreaptă în aceeași direcție: „oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va țâșni în viața veșnică”. Potrivit cu Ioan 6:35, credința mântuitoare despre care se vorbește aici este ca băutul apei care satisface cele mai adânci tânjiri ale sufletului. Iar satisfacția devine productivă, ca un izvor care curge.

Același adevăr se găsește în Ioan 7:37-38: „Isus a stătut în picioare și a strigat: ‚Dacă însetează cineva, să vină la Mine, și să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura’”.

Prin credință, Hristos devine în noi un izvor inepuizabil de viață împlinitoare, izvor care este veșnic și ne duce la Cer, eliberându-ne pe această cale de iluziile păcătoase ale altor împliniri. Și El face acest lucru trimițându-ne Duhul Lui (Ioan 7:38-39).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus