Bucurii de Neclintit

24 martie / Lucrarea și frica de om

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap, zice Domnul” (Ier. 1:8).

Un obstacol mare în calea slujirii Domnului, în special printre tineri, este frica de respingere sau împotrivire din partea oamenilor.

Tot felul de gânduri își fac loc în minte despre felul cum anumitor oameni ar putea să nu le placă felul în care acționăm sau vorbim. Oamenii pot să se simtă ofensați său să își exprime dezacordul față de noi. Aș putea să fac greșeli și să fiu criticat.

Frica de om este o mare piedică în calea lucrării.

Așadar, Dumnezeu spune: Nu te teme, pentru că Eu o să fiu cu tine și o să te scap. Prezența și aprobarea lui Dumnezeu sunt mai prețioase decât toate aplauzele oamenilor. Iar Dumnezeu spune că, în și prin toate necazurile tale, Eu te voi scăpa. Tu vei triumfa în final. Vei fi mai mult decât biruitor.

Și același lucru ne este promis azi tuturor în Hristos Isus:

„El însuși [Dumnezeu] a zis: ‚Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi’. Așa că putem zice plini de încredere: ‚Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?’” (Evrei 13:5-6).

„Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Rom. 8:31)

Așa că Dumnezeu i-a spus tânărului Ieremia și Dumnezeu le spune tinerilor de azi, pe care El îi cheamă să-L slujească – și nouă, tuturor – „Nu zice: ‚Sunt un copil’” – sunt prea bătrân sau prea… (Ier. 1:7). De ce?

Pentru că viața ta este înrădăcinată în planurile suverane, de neclătinat, ale lui Dumnezeu. Tu ai fost ales, consacrat, modelat și rânduit pentru un plan deosebit.

Pentru că autoritatea lui Dumnezeu, nu a ta, stă în spatele slujirii și vorbirii tale.

​Și pentru că Dumnezeu însuși va fi cu tine ca să te elibereze din toate încercările tale.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus