Bucurii de Neclintit

15 iunie / Luna de miere care nu se termină niciodată

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Cum se bucură mirele de mireasa lui, așa se va bucura Dumnezeul tău de tine (Isaia 62:5).

Când Dumnezeu le face bine copiilor Lui, El nu acționează ca un judecător care ar avea rețineri, dar care manifestă bunătate față de un infractor pe care îl consideră dezgustător. El este ca un mire care manifestă dragoste față de mireasa lui.

Uneori noi facem glume pe seama căsniciei și spunem că „luna de miere s-a încheiat”. Dar asta se întâmplă pentru că noi suntem limitați. Noi nu putem susține intensitatea și afecțiunea în relațiile noastre la nivelul celor din luna de miere. Dar Dumnezeu spune că bucuria Lui pentru copiii Săi este ca bucuria mirelui pentru mireasa lui. Iar El nu vrea să spună că această atitudine începe așa, după care se diminuează în intensitate.

El vorbește despre intensitatea, plăcerea, energia, entuziasmul și bucuria caracteristice lunii de miere. El încearcă să ne arate în inimile noastre ce înseamnă când El spune că Se bucură de noi din toată inima Lui: „Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în țara aceasta, din toată inima și din tot sufletul Meu” (Ier. 32:41). „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, și nu va mai putea de veselie pentru tine” (Țef. 3:17).

Când ești cu Dumnezeu, luna de miere nu se termină niciodată. El este infinit în putere, înțelepciune și creativitate, astfel că în relația Lui cu noi nu va exista niciun element plictisitor vreme de trilioane de milenii.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus