Bucurii de Neclintit

3 februarie / Cea mai mare iubire

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Vă scriu, copilașilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui (1 Ioan 2:12).

De ce ar trebui să subliniem că Dumnezeu iubește, iartă și mântuiește „pentru Numele Lui” – pentru gloria Sa? Iată două motive, printre multe altele:

1) Trebuie să subliniem că Dumnezeu iubește și iartă pentru gloria Sa pentru că Biblia spune acest lucru.

Eu, Eu îți șterg fărădelegile, pentru Mine, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale (Isaia 43:25).

Pentru Numele Tău
, Doamne, iartă-mi fărădelegea, căci mare este! (Ps. 25:11).

Ajută-ne, Dumnezeul mântuirii noastre, pentru slava Numelui Tău! Izbăvește-ne și iartă-ne păcatele, pentru Numele Tău! (Ps. 79:9).

Dacă nelegiuirile noastre mărturisesc împotriva noastră, lucrează, pentru Numele Tău, Doamne! (Ier. 14:7).

Doamne, ne recunoaștem răutatea noastră, și nelegiuirea părinților noștri; căci am păcătuit împotriva Ta. Pentru Numele Tău, nu nesocoti, nu necinsti scaunul de domnie al slavei Tale! (Ier. 14:20-21).

Pe El Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credința în sângele Lui, o jertfă de ispășire, ca să-Și arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu; pentru ca, în vremea de acum, să-Și arate neprihănirea Lui în așa fel încât să fie neprihănit, și totuși să îl socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus (Rom. 3:25-26).

Păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui (1 Ioan 2:12).

2) Trebuie să subliniem că Dumnezeu iubește și iartă spre gloria Sa pentru că acest lucru ne arată clar că Dumnezeu ne iubește cu cea mai mare dragoste.

Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia, pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea (Ioan 17:24).

Dumnezeu nu ne iubește într-un fel care să ne facă pe noi supremi, ci care Îl face pe El să fie suprem. Cerul nu va fi un salon de oglinzi, ci o viziune tot mai mare a măreției Sale infinite. Dacă am ajunge la Cer și am descoperi că noi am fi supremi, aceasta ar fi cea mai mare dezamăgire.

Cea mai mare dragoste ne asigură că Dumnezeu face totul într-un fel în care să înalțe și să preamărească supremația Sa așa încât, când ajungem în Cer, avem acolo ceva care să crească veșnic bucuria noastră: gloria lui Dumnezeu. Cea mai mare dragoste înseamnă ca Dumnezeu să Se dea pe Sine pentru noi spre bucuria noastră veșnică, cu prețul vieții Fiului Său (Rom. 8:32). Asta este ceea ce El vrea să spună când afirmă că ne iubește și ne iartă pentru Numele Său.​

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus