Bucurii de Neclintit Tematici: Boala și suferința Viață creștină

31 Octombrie / Seminarul suferinței

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Cor. 12:9).

Acesta este scopul universal al lui Dumnezeu cu toată suferința creștinului: mai multă mulțumire în Dumnezeu și mai puțină bizuire pe sine și pe această lume. Eu n-am auzit niciodată pe cineva care să spună că „lecțiile cu adevărat profunde ale vieții au venit în perioade de confort, lipsite de greutăți”.

Dar am auzit sfinți puternici spunând: „Fiecare avans important pe care l-am făcut vreodată în înțelegerea profunzimilor dragostei lui Dumnezeu și în adâncirea mea în El a venit prin suferință”.

Mărgăritarul cel mai de preț este gloria lui Hristos.

Astfel, Pavel subliniază că, în suferințele noastre, gloria harului atotsuficient al lui Hristos este preamărită. Dacă ne bazăm pe El în necazurile noastre, iar El susține „bucuria noastră în nădejde”, atunci El este arătat ca Dumnezeul atoateîmplinitor al harului și puterii, așa cum și este.

Dacă ne alipim de El când toți cei din jurul nostru ne abandonează, arătăm astfel că Îl dorim mai mult decât tot ceea ce am pierdut.

Hristos i-a spus apostolului care trecea prin suferință: „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Iar Pavel a răspuns astfel: „Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea, simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare” (2 Cor. 12:9-10).

Astfel, suferința este rânduită clar de Dumnezeu nu doar ca o cale de a-i despărți pe creștini de eu și de a-i alipi de har, ci și ca o modalitate prin care le atrage atenția către acel har, făcându-l strălucitor. Și exact asta face credința: preamărește harul viitor al lui Hristos.

Lucrurile adânci ale vieții în Dumnezeu sunt descoperite și preamărite în suferință.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus