Bucurii de Neclintit Tematică: Lucrarea lui Hristos

1 Noiembrie / Suferințele lui Hristos în noi

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Mă bucur acum în suferințele mele pentru voi; și în trupul meu, împlinesc ce lipsește suferințelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica” (Col. 1:24).

Hristos a pregătit o ofertă de dragoste pentru lume, suferind și murind pentru păcătoși. Ea este o jertfă perfectă. Ea plătește complet pentru toate păcatele tuturor celor ce fac parte din poporul Lui. Nimic nu i se poate adăuga ca să o facă un dar mai bun. Nu îi lipsește nimic – cu excepția unui singur lucru, o prezentare personală, prin Hristos însuși, înaintea popoarelor lumii.

Răspunsul lui Dumnezeu la aceasta este să cheme poporul lui Hristos (oameni asemenea lui Pavel) să facă o prezentare personală a suferințelor lui Hristos înaintea lumii. Făcând aceasta, noi „împlinim ce lipsește suferințelor lui Hristos”. Noi încheiem scopul pentru care ele au fost lăsate, anume o prezentare personală înaintea oamenilor care nu știu nimic despre valoarea lor infinită.

Dar cel mai uimitor lucru din Coloseni 1:24 este felul cum Pavel împlinește ceea ce lipsește suferințelor lui Hristos.

El spune că propriile suferințe împlinesc ce le lipsește suferințelor lui Hristos. Așadar, asta înseamnă că Pavel arată suferințele lui Hristos suferind el însuși pentru cei pe care încearcă să îi câștige pentru Hristos. În suferințele lui, ei sunt chemați să vadă suferințele lui Hristos.

Iată un gând uimitor: Dumnezeu vrea ca suferințele lui Hristos să fie prezentate înaintea lumii prin suferințele poporului Lui.

Dumnezeu vrea cu adevărat ca trupul lui Hristos, Biserica, să experimenteze ceva din suferințele prin care El a trecut, astfel încât, când propovăduim Crucea ca fiind calea către viață, oamenii să vadă semnele Crucii în noi și să simtă din partea noastră dragostea Crucii.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus