Bucurii de Neclintit Tematică: Adorare, laudă

27 Noiembrie / Cum să Îl preamărești pe Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Atunci voi lăuda Numele lui Dumnezeu prin cântări, și prin laude Îl voi preamări” (Ps. 69:30).

Există două felul de a mări un obiect: prin microscop, sau prin telescop. Unul face ca un lucru mic să pară mai mare decât este, iar celălalt face ca un lucru mare să înceapă să arate cât de mare este cu adevărat.

Când David spune, „prin laude Îl voi preamări” [pe Dumnezeu], el nu vrea să spună, „voi face ca un Dumnezeu mic să pară mai mare decât este”. El vrea să spună, „Voi face ca un Dumnezeu uriaș să fie ilustrat în imensitatea Lui reală”.

Noi nu suntem chemați să fim ca un microscop. Suntem chemați să fim ca un telescop. Creștinii nu sunt chemați să fie niște escroci care își prezintă produsul disproporționat de mare față de realitate, când știu că produsul competitorului lor este mult superior. Nu există nimic și nimeni superior lui Dumnezeu. Astfel, chemarea celor care Îl iubesc pe Dumnezeu este să facă așa încât măreția Lui să fie ilustrată în imensitatea ei reală.

Acesta este motivul pentru care existăm, pentru care am fost mântuiți, așa cum ne spune Petru în 1 Petru 2:9: „Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată”.

Toată datoria creștinului poate fi rezumată astfel: simte, gândește și acționează așa încât Dumnezeu să fie ilustrat în măreția Lui reală. Fii înaintea lumii un telescop care arată bogăția infinită a slavei lui Dumnezeu.

Iată ce înseamnă ca un creștin să Îl preamărească pe Dumnezeu. Dar nu poți preamări ce nu ai văzut sau ce ai putea uita repede.

De aceea, prima noastră sarcină este să vedem și să ne amintim de măreția și bunătatea lui Dumnezeu. Așa ne rugăm noi lui Dumnezeu: „luminează-mi ochii inimii!” (Efes. 1:18); și le predicăm sufletelor noastre: „nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Ps. 103:2).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus