Bucurii de Neclintit

23 februarie / Ceasul amenințării neobișnuite

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi (1 Petru 4:14).

Mulți creștini din lumea de azi nu cunosc pericolul la adresa vieții care vine din a crede în Hristos. Noi ne-am obișnuit să nu fim persecutați în felul acesta, și ni se pare că așa trebuie să stea lucrurile.

De aceea, prima noastră reacție față de amenințarea că lucrurile ar putea sta altfel este adesea mânia. Dar acea mânie poate fi un semn că ne-am pierdut simțul de a fi străini și călători („Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători…” 1 Petru 2:11).

Poate că ne-am înrădăcinat prea mult în această lume. Nu ne mai simțim atât de dornici după Hristos cum se simțea Pavel: „Dar cetățenia noastră este în ceruri, de unde-L și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos” (Fil. 3:20).

Mulți dintre noi avem nevoie să ni se aducă aminte de acest adevăr: „Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi” (1 Petru 4:12). Nu trebuie să ni se pară ceva ciudat.

Te-ai întrebat vreodată ce te vei face în ceasul încercării finale? Soldatul înarmat te țintește și te întreabă: „Ești creștin?” Iată aici un cuvânt puternic, care îți dă nădejdea că te vei putea descurca mai bine decât îți închipui.

Petru spune: „Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi” (1 Petru 4:14). Această încurajare de la Petru spune că, în ceasul pericolului neobișnuit (fie că este vorba despre insultă, fie despre moarte), va exista „un Duh al slavei și al lui Dumnezeu care Se va odihni peste noi”. Nu înseamnă asta că Dumnezeu le dă un ajutor special în momente de criză acelora care suferă pentru că sunt creștini?

Nu vreau să spun prin asta că El ar fi absent din celelalte suferințe ale noastre, ci doar că Petru a afirmat că aceia care suferă „pentru Numele lui Hristos” vor avea parte de această „odihnire” specială asupra lor a „Duhului slavei, Duhul lui Dumnezeu”.

​Roagă-te ca aceasta să fie experiența ta când vine ceasul încercării. În acel moment vor exista resurse pentru a merge înainte, resurse pe care nu le-am avut în niciun alt moment. Nu te teme!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus