Bucurii de Neclintit Tematici: Boala și suferința Credința

31 Iulie / Suferința care zdrobește credința

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„.. dar n-au rădăcină în ei, ci țin până la o vreme; și cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el” (Marcu 4:17).

Prin suferință, credința unora este zdrobită, în loc să fie zidită. Isus știa acest lucru și l-a descris aici, în pilda celor patru tipuri de sol. Unii oameni, care aud Cuvântul, îl primesc la început cu bucurie, dar apoi suferința îi face să se lepede de el.

Așadar, suferința nu întărește credința întotdeauna. Uneori ea o zdrobește. Apoi survin cuvintele lui Isus, care sună ca un paradox: „De la cel ce n-are, i se va lua și ce are” (Marcu 4:25).

Aceasta este o chemare care ni se adresează ca să îndurăm suferința cu credința fermă în harul viitor, așa încât credința noastră să devină tot mai puternică, nu să se dovedească zadarnică (1 Cor. 15:2). „Celui ce are, i se va da [mai mult]” (Marcu 4:25). Cunoașterea scopului pe care Dumnezeu îl are cu suferința este unul dintre principalele mijloace prin care să creștem prin suferință.

Dacă îți închipui că suferința prin care treci este fără sens, sau că Dumnezeu nu este în controlul lucrurilor, ori că El este crud sau capricios, suferința ta te va îndepărta de Dumnezeu, în loc să te îndepărteze de orice, numai de Dumnezeu nu, așa cum ar trebui. Astfel, este esențial că credința în harul lui Dumnezeu include credința că El îți dă har prin suferință.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus