Bucurii de Neclintit Tematică: Nașterea/întruparea lui Hristos

15 Decembrie / Viață și moarte

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

 „Hoțul nu vine decât să fure, să junghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug” (Ioan 10:10).

Când am vrut să încep acest devoțional, am aflat vestea că Marion Newstrum tocmai murise. Marion și soțul ei, Elmer, au fost membri în biserica noastră vreme de mai mulți ani decât aveau vârsta majoritatea celorlalți membri. Ea avea 87 de ani. Cei doi fuseseră căsătoriți de 64 de ani.

Când am vorbit cu Elmer și i-am spus că îmi doream să îl văd puternic în Domnul și să nu cedeze, el mi-a spus: „Domnul mi-a fost un Prieten adevărat”. Mă rog ca toți creștinii să poată fi în stare să spună la finele vieții că „Hristos le-a fost un Prieten adevărat”.

În fiecare perioadă de Advent, eu marchez momentul morții mamei mele. Ea a plecat de pe pământ când avea 56 de ani, într-un accident de autobuz în Israel. Era 16 decembrie 1974. Acele evenimente sunt incredibil de reale pentru mine, chiar și astăzi. Dacă mă las dus de aceste gânduri, pot foarte ușor să mă prăbușesc în lacrimi – de exemplu gândindu-mă la fiii mei care nu au cunoscut-o niciodată. Am înmormântat-o în ziua de după Crăciun. Ce Crăciun deosebit a fost acela!

Mulți dintre voi vă simțiți pierduți de acest Crăciun, poate mai mult decât anterior. Nu blocați acest simțământ. Lăsați-l să vină. Simțiți-l. La ce ar fi bună dragostea, dacă nu pentru intensificarea simțămintelor noastre – atât în viață cât și în moarte? Totuși, nu cădeți în amărăciune. A fi plin de amărăciune este un lucru tragic de distrugător pentru propria persoană.

Isus a venit de Crăciun pentru ca noi să avem viața veșnică. „Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug” (Ioan 10:10). Elmer și Marion vorbiseră cândva despre felul în care aveau să își petreacă ultimii ani. Elmer spusese: „Marion și cu mine am căzut de acord ca, pentru noi, casa noastră finală să fie acolo unde suntem cu Domnul”.

Simți nerăbdarea de a fi acasă? Familia mea se reunește acasă de sărbători. Acesta este un sentiment plăcut. Cred că motivul principal pentru care îl percepem astăzi este că noi toți suntem destinați, în profunzimea ființelor noastre, unei veniri finale acasă. Toate celelalte vizite acasă sunt doar pregustări. Iar pregustările sunt bune.

Cu excepția situației când devin surogate. Nu lăsați ca toate lucrurile plăcute ale acestei perioade să devină surogate ale dulceții finale, mărețe, care aduce împlinirea desăvârșită. Fie ca orice pierdere și orice bucurie să ne îndrepte inimile către dorința de a fi acasă, în Cer.

Crăciunul. Ce altceva poate fi dacă nu aceasta: Eu am venit ca ei să aibă viața? Pentru ca Marion Newstrum, Ruth Piper, tu și eu – pentru ca noi să avem viața, acum și în veci.

Fă ca acest Crăciun să fie acum mai bogat și mai profund bând din izvorul veșniciei. Ea este atât de aproape.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus