Bucurii de Neclintit Tematică: Ucenicizarea

19 Noiembrie / Noi toți avem nevoie de ajutor

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:16).

Fiecare dintre noi are nevoie de ajutor. Noi nu suntem Dumnezeu. Noi avem nevoi. Avem slăbiciuni. Avem lucruri care ne sunt confuze. Avem tot felul de limitări. Avem nevoie de ajutor.

Dar fiecare dintre noi mai are ceva: păcate. De aceea, în adâncul inimilor noastre, noi știm că nu merităm ajutorul de care avem nevoie. Așa că ne simțim captivi.

Eu am nevoie de ajutor ca să îmi duc viața, ca să înfrunt moartea și ca să îmi asigur veșnicia – de ajutor în familia mea, în relația cu soția, cu copiii, cu singurătatea, cu slujba, cu sănătatea și cu finanțele. Am nevoie de ajutor. Dar nu merit ajutorul de care am nevoie.

Deci, ce pot să fac? Pot încerca să renunț la totul și să fiu un supraom, care nu crede că are nevoie de vreun ajutor. Sau pot să încerc să înec totul și să îmi arunc viața într-un ocean de plăceri senzuale. Sau pot pur și simplu să cad pradă paraliziei disperării.

Dar Dumnezeu spune următorul lucru despre această situație deznădăjduită: Isus Hristos S-a făcut Mare Preot ca să zdrobească acea disperare prin nădejde, să smerească acel supraom și să salveze acel ticălos care se îneacă.

Da, noi toți avem nevoie de ajutor. Și niciunul dintre noi nu merită ajutorul de care are nevoie. Dar nu trebuie să disperăm, să ne mândrim sau să ne destrăbălăm. Privește la ceea ce Dumnezeu spune. Întrucât avem un Mare Preot, tronul lui Dumnezeu este un tron de har. Iar ajutorul pe care îl primim la acel tron de har constă din îndurarea și harul de a fi ajutați la vreme de nevoi. Har pentru ajutor! Nu ajutor meritat, ci ajutor prin har. Iată de ce Marele Preot, Isus Hristos, a vărsat sângele Său.

Nu suntem captivi. Respinge acea minciună! Avem nevoie de ajutor. Nu îl merităm. Dar îl putem avea. Poți avea acest ajutor acum și în vecii vecilor – dacă îl vei primi și vei crede în Marele tău Preot, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, și dacă te vei apropia de Dumnezeu prin El.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus