Tematici: Convertirea Evanghelia Pocăința

Întoarce-te și vei trăi

O chemare către cei neconvertiți

Richard Baxter 232 pagini

Descriere

Cartea lui Richard Baxter „Întoarce-te și vei trăi” a constituit, la vremea când a fost scrisă (ca și încă peste 200 de ani după aceea), una dintre cele mai puternice lucrări evanghelistice adresate publicului larg. Cartea lui Baxter a fost tipărită în sute de mii de exemplare și a ajuns, chiar spre surprinderea autorului, mijlocul prin care Dumnezeu a adus zeci de mii de oameni la cunoașterea mântuitoare a lui Isus Hristos.

Baxter excelează prin claritate, acuratețe și profunzime. Scris în stilul clasic puritan, adresând în mod deosebit inima, nu atât intelectul, apelul făcut de Baxter la adresa celor necredincioși este unul care, în zilele noastre, ar fi considerat „un mesaj ciudat”. Modalitatea în care el explică Evanghelia, folosindu-se adeseori de argumente raționale și logice, fără a afecta în vreun fel latura profund spirituală, este foarte diferită de modalitatea în care astăzi auzim predicată Evanghelia.

Însăși mărturia lăsată în urmă de Baxter la Kidderminster vorbește și astăzi despre modelul lui pastoral și evanghelistic.

Cuprins

Despre autor
Prefață
Introducere
1. Natura neschimbătoare a Legii lui Dumnezeu implică  judecata păcătosului
2. Oferta de iertare a lui Dumnezeu
3. Plăcerea lui Dumnezeu în mântuirea omului
4. Jurământul lui Dumnezeu
5. Îndemnurile lui Dumnezeu
6. Dorința lui Dumnezeu și obiecțiile omului
7. Încăpățânarea omului în condamnarea proprie
8. Aplicații și concluzii

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

232

Data publicării

2016, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus