Descriere

Ești unul dintre cei ce iubesc doctrinele harului, cunoscute și sub numele de calvinism? Foarte bine. Doar că, așa cum subliniază Albert Martin, asta poate să nu spună absolut nimic despre autenticitatea credinței tale, atâta vreme cât învățăturile calvinismului nu și-au pus amprenta în viața ta practică, în felul în care îți trăiești credința pretinsă.

Așadar, care sunt implicațiile practice ale calvinismului?

Albert N. Martin, unul dintre păstorii cu o reputație și mărturie deosebită, răspunde la această întrebare plecând de la premisa biblică a faptului că adevăratul calvinism implică o întâlnire cu măreția lui Dumnezeu, întâlnire care zdrobește eul omului și Îl înalță pe Dumnezeul suveran atât de mult, încât nu rămâne niciun domeniu al experienței creștine care să nu fie schimbat din temelii.

Autorul afirmă că „învățătura aceasta, care spune că Dumnezeu este Cel ce îi mântuiește pe păcătoși, va produce în inima unui creștin adevărat o umblare sănătoasă, biblică, după evlavie, o veghere sfântă, o practică serioasă a rugăciunii și, în final, o dependență de Dumnezeu, în credința că El va împlini tot ceea ce are în plan pentru viața lui”.

De aceea, conchide Albert Martin, „Nu poți pretinde că ești un calvinist doar pentru că senzația ta de mâncărime spirituală ce tânjește după consistență logică a fost potolită de sistemul teologic calvinist. Întrebarea este: L-ai văzut pe Dumnezeu?”

Lucrarea de față constituie o lectură obligatorie pentru orice persoană implicată în dezbaterea despre calvinism versus arminianism.

Cuprins

1. Experimentarea lui Dumnezeu
2. Întâlnirea cu Dumnezeu
3. L-ai văzut pe Dumnezeu?
4. Puterea credinței mântuitoare
Note bibliografice

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

42

Data publicării

2014, 2022

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus