Tematici: Apologetică Mormonismul Categorie: Apologetică

Mormonii au inventat teleportarea

Nini Lazar

As fi scris despre mormoni chiar daca nu as fi avut ocazia sa ii intalnesc pe strazile Bucurestiului. Insa cum ne-am “ciocnit” de cateva ori, am deja mai multe motive sa scriu despre ei.

Rareori am auzit vorbindu-se despre mormoni de la amvoanele din Romania. Evident, cele ale mormonilor sunt excluse din aceasta discutie. Unii predicatori nu vorbesc despre mormoni motivand fie ca “ei nu judeca pe altii”, fie ca nu ar reprezenta o problema atat de importanta, fie ca, in fine, au subiecte mai interesante de predicat decat despre falsii profeti si amagirile lor.

Nu ca as fi primul care ridica piatra, dar ultima intalnire cu un grup de mormoni m-a marcat suficient ca sa nu las lucrurile pur si simplu asa cum sunt. Sper ca, prin grija lui Dumnezeu, se vor mai ridica si altii care sa spuna adevarul despre mormonism.

Mai intai intamplarea din urma cu cateva zile. Iesisem cu sotia si cei 4 copii la o scurta plimbare “sa mai luam un pic de aer” in zona Plazza Romania din cartierul Drumul Taberei. La intoarcere spre casa, de la aproximativ 50-70 metri am observat doi tineri imbracati scolareste, cu fete un pic trase, tipic americanilor :). Am provocat-o pe sotie si pe copii sa ne rugam pentru ei, apoi ne-am oprit sa primim de la ei o bucata de hartie colorata, lucioasa, eleganta, pe care scria cu litere de-o schioapa: “Curs gratuit de limba engleza, predat de americani”. Am intrat repede in discutie cu ei (intre cei doi baieti era si o tanara romanca, sa tot fi avut vreo 18-19 ani). 

I-am intrebat in cine cred ei si cum se poate ajunge in Rai. Raspuns scurt si la obiect: “Hristos a murit pentru noi”. Bravos, mi-am zis, gandindu-ma pentru o secunda ca ori am facut eu vreo confuzie, ori mormonii s-au dezis intre timp de ereziile lor. O singura secunda a durat iluzia, caci au adaugat repede “faptele bune”, munca asidua, zelul pentru secta si asa mai departe. 

Cand am obiectat explicandu-le cum e cu faptele bune, au recunoscut, usor-usor, ca au mintit, au savarsit adulter in inima lor, au furat, au necinstit parintii lor…Deci, discutam cu mincinosi, adulteri, hoti si asa mai departe. Cand i-am adus, la figurat, in sala de judecata eterna, desi au constientizat ca vor avea o mare problema cu faptele lor, prietenii din Salt Lake City au replicat scurt: “Aha, stim noi, esti baptist ! Hai sa mergem, ca nu duce la nimic bun discutia asta !”. In realitate, discutia a dus la ceva bun. Tanara care ii insotea a auzit Evanghelia adevarata, a consimtit ca faptele bune nu ar ajuta-o cu nimic in Ziua Judecatii, apoi s-a distantat de prietenii ei americani, spunand ca ea doar ii ajuta cu traducerea, ea nu merge la biserica lor. Nu stim ce se va intampla cu aceasta tanara, insa nadajduim in Dumnezeu ca ea poate fi scoasa din acest cuptor de foc, numit mormonism.

Sa trecem la piesa de rezistenta – examinarea mormonismului.

Istorie. Biserica lui Hristos (vom vedea ce fel de hristos) a Sfintilor din Zilele de pe Urma, sau secta mormona, mai direct spus, a fost fondata de un anume Joseph Smith, undeva prin anul 1830. Smith a pretins ca, “fiind baiet de 15 ani (nota bene), cutreiera codrii” si a avut o intalnire cu Dumnezeu. Curios este ca descrierea primei lui “intalniri” cu Dumnezeu seamana ca doua picaturi de apa cu cea a unui alt personaj interesant in istoria sectelor, anume a falsei profetese Ellen White, care a dat nastere miscarii adventiste. N-am gasit pana acum vreun mormon sau vreun adventist care sa imi raspunda la intrebarea: “Care dintre Joseph Smith si Ellen White a mintit si care a spus adevarul ?”. Va raspund eu, ambii au mintit cu nerusinare si au amagit multimi intregi catre hristosi falsi, hristosi ai faptelor bune si ai mandriei si elitismului religios.

Cifre. Mormonii sunt ceva peste 10 milioane la nivel mondial, dintre care peste jumatate s-au inghesuit in statul american Utah.

Pretentii
1.Mormonii pretind ca formeaza singura biserica adevarata din lume si ca dupa perioada apostolatului, toate bisericile au devenit eretice
    Fals, pentru ca pretentia lor este demontata de istoria crestinismului, care prezinta o multime de dovezi ale pastrarii credintei autentice de-a lungul secolelor in Biserica cea adevarata a lui Hristos. Mai mult, Isus Hristos a promis ca Biserica Sa nu va esua (Matei 16:17,18).

2.Mormonii pretind ca presedintele sau profetul sectei lor are toata autoritatea revelatoare cu privire la aspecte morale si religioase
   Fals. Testul adevaratilor profeti este acela al implinirii profetiilor lor (Deuteronom 18:20-22). De exemplu, Joseph Smith a profetit ca templul bisericii sale va fi construit in localitatea Independence din statul Missouri, in cursul vietii sale. Nici azi nu se vede macar o urma de astfel de templu in acea localitate.

3.Mormonii au 4 carti pe care le considera ca fiind cu autoritate divina. Versiunea King James a Bibliei este una dintre aceste carti, insa “doar daca este tradusa corect”. Asadar, Joseph Smith a facut, usurel-usurel, vreo 600 de corectii la traducerea Bibliei in limba engleza. Daca nu e clar de ce, veti vedea in continuare. Celelalte carti “sfinte” sunt Cartea lui Mormon, Doctrina si Legamintele, si Perla de Mare Pret. Dupa mormoni, Bibliei ii lipsesc parti importante si pretioase, asa ca s-au gandit ei sa le adauge. Cartea lui Mormon prezinta, conform mormonilor, “plinatatea evangheliei” si ea descrie exodul evreilor catre continentul american in jurul anului 600 dupa Hristos. Daca stia Cristofor Columb…
    Fals. Biblia avertizeaza foarte clar cu privire la gravitatea de a adauga sau scoate din Sfanta Scriptura (Apocalipsa 22:18, Deuteronom 4:2). Prin urmare, a adauga Bibliei orice este total interzis.

4.Mormonii cred ca Dumnezeu este un om care a evoluat pana la stadiul actual prin respectarea cerintelor si doctrinelor mormone si astfel ca si ei ar putea ajunge zei si zeite. 
    Fals. Nu mai e nevoie de vreo explicatie. 

5.Mormonii zic ca Dumnezeu Tatal are in cer o sotie zeita, Mama Cereasca, si ca impreuna locuiesc pe o planeta situata in apropierea supernovei Kolob. 
Ceeeeee? Undeee? Alooo? E cineva acolo?

6.Este greu de auzit asta, insa e nevoie sa vedeti pana unde merge rebeliunea impotriva lui Dumnezeu cand este vorba despre mormoni. Ei zic ca zic ca Domnul Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, insa, Dumnezeu fiind om la origine, Hristos ar fi rodul dragostei fizice dintre Dumnezeu si Maria. Tot mormonii zic ca Hristos a fost casatorit, ca de fapt nunta la care a transformat apa in vin era de fapt propria ceremonie de casatorie. 

Cutremurator! Revoltator! Blasfemiator pana in maduva oaselor! Domnul Isus Hristos este Dumnezeu Insusi, existent din vesnicii (Ioan 1:1-4), intrupat prin nasterea din fecioara, in mod supranatural, prin lucrarea Duhului Sfant. El a trait o viata fara pacat, a murit pe cruce pentru pacatele lumii, a inviat din morti si acum este din nou alaturi de Dumnezeu Tatal. El se va intoarce din nou si va domni peste intreg pamantul si universul. Dumnezeu este dincolo de spatiu si timp, El este omniprezent, atoatestiutor si este Singurul Dumnezeu adevarat.

7.Planul mormon pentru mantuirea oamenilor este construit pe ideea ca toti oamenii vor fi mantuiti, insa doar cei care au fost credinciosi doctrinelor si regulilor mormone vor avea sansa sa devina dumnezei si vor avea parte de “imparatia celesta”. Pentru a capata o astfel de pozitie, mormonii trebuie sa exerseze asiduu credinta in dumnezeul (sau dumnezeii) mormoni, in hristosul acestora, in biserica sfintilor de pe urma. Ei mai trebuie sa fie botezati in biserica mormona, trebuie sa se abtina total de la alcool si cafea, sa dea zeciuiala bisericii mormone, sa faca tot felul de lucrari la templul mormonilor, sa ia parte la intalnirile saptamanale ale sectei, sa fie activi in sustinerea bisericii lor si tot asa. 

Biblia spune insa ca mantuirea este darul lui Dumnezeu, expresia dragostei Lui pentru noi. Isus Hristos este jertfa deplina pentru pacatele noastre, iar mantuirea nu se poate capata decat astfel, in conditiile pocaintei si a credintei in sacrificiul rascumparator al lui Hristos. Mantuirea nu se poate capata ca urmare a faptelor bune (Ioan 1:12, 3:16, Romani 10:9-13; Efeseni 2:8-9).

8.Alte erezii mormone mai includ si faptul ca zeitele mormone vor trai in supunere totala pentru toata vesnicia fata de sotii lor zei (ce se vor face cele ale caror soti nu vor fi fost suficient de zelosi incat sa ajunga zei, oare ?). Mai spun si ca pentru a ajunge in raiul mormon, inainte de a pasi acolo, mormonii vor trebui sa isi scuture capul de 4 ori fara sa ii observe cineva, altfel pierd totul (asta e deja din categoria “Emil Bobu”). Joseph Smith a pretins de asemenea ca Gradina Edenului este de fapt localizata in comitatul Jackson din statul american Missouri. 

Fara alte comentarii. Un lucru este admirabil la mormoni. Zelul pentru castigarea adeptilor.
Rugati-va ca Dumnezeu sa zadarniceasca lucrarea lor din România si din lume!

Sus