Tematici: Agnosticism/ateism Apologetică Categorie: Apologetică

Osteoporoza vindecată de la sine. Licoarea? Teoria evoluției

The Way of the Master

Charles Dawson, un faimos avocat englez si geolog amator a anuntat in anul 1912 ca a descoperit cateva bucati dintr-un craniu de om si un maxilar care parea a apartine unei maimute ca urmare a unor sapaturi facute in apropierea orasului Piltdown din Marea Britanie… Anuntul lui Dawson aproape ca a oprit timpul in loc pentru un moment. Expertii au declarat imediat ca Omul de Piltdown (cu o varsta estimata la 300.000 pana la 1 milion de ani) reprezinta descoperirea secolului. Parea ca veriga lipsa din teoria lui Darwin fusese gasita. Cel putin asa a parut cam vreo 40 de ani de atunci. Apoi, la inceputul anilor 1950, oamenii de stiinta au inceput sa suspecteze marea descoperire de fals grosolan. În 1953, suspiciunea s-a transformat intr-un imens scandal in lumea stiintifica: Omul de Piltdown a fost un fals…testele au dovedit ca de fapt craniul apartinea unei femei în varsta de 600 de ani iar maxilarul apartinea unui orangutan de 500 de ani adus in Marea Britanie din Indiile de Est.” (citat din Our Times – The Illustrated History of the 20th Century – Turner Publishing, 1995, pagina 94).

Științifico-Fantastic

Marele furt numit “Omul de Piltdown” nu este singurul eveniment de acest fel din istorie. Faimosul “Om de Nebraska” a fost construit plecand de la un dinte, ulterior descoperindu-se ca dintele a apartinut unui…PORC !!! “Omul de Java” a fost “descoperit” la inceputul secolului 20, neinsemnand mai mult decat o bucata de craniu, o parte dintr-un femur si trei dinti molari. Restul este doar imaginatia bogata a oamenilor de stiinta de la Paris. 
“Omul de Heidelberg” a fost creat de la un maxilar, o portiune dintr-o barbie si cativa dinti. Majoritatea oamenilor de stiinta nu au luat in considerare maxilarul pentru motivul ca acesta era mult prea asemanator cu cel al oamenilor de astazi. Cu toate acestea, au fost evolutionisti care au tot crezut ca aceste bucati apartin aceluiasi om si ca acesta are 250.000 ani. Fara indoiala ca i-au aflat data nasterii cu ajutorul testului cu izotopul de carbon. Iata o proba demna de luat in seama. Iata ce spune revista Time (11 Iunie 1990): “geologii arata ca procedeul de stabilire a varstei cu ajutorul izotopului de carbon da erori foarte mari”. Nu te uita la “omul de Neanderthal” cautand dovezile de care ai nevoie. Cercetari recente asupra AND-ului arata ca in scheletul cu pricina, cromozomii nu se potrivesc cu cei ai speciei umane. Ci se potrivesc de minune cu cei ai primatelor bipede (adica ai maimutelor bipede).

Ce spune știința?

Iata cateva cuvinte intelepte ale catorva oameni de stiinta foarte respectati: 
               “Teoria evolutiei este un basm pentru prunci. Aceasta teorie nu a ajutat cu nimic la progresul stiintei. Este inutila” (Profesor Louis Bounoure, Director de Cercetare,  Centrul National pentru Cercetare Stiintifica, SUA). 
                 “Evolutia nu a fost dovedita si nu poate fi dovedita” (Sir Arthur Keith – el este cel care a scris prefata celei de-a 100-a editii a Originii Speciilor de Charles Darwin).
                  “Oamenii de stiinta care promoveaza ideea ca evolutia este adevarata sunt povestitori, iar povestea pe care ei o spun reprezinta cea mai mare smecherie inventata vreodata”. (Dr. T.N. Tahmisian, Comisia pentru Energie Atomica, SUA)

Cum să câștigi 250.000 de dolari 

Daca crezi ca exista dovezi stiintifice pentru a sustine teoria evolutiei, Dr. Kent Hovind (o personalitate în domeniu) iti face o oferta extraordinara. El este gata sa ofere 250.000 dolari SUA “oricarei persoane care ofera orice dovada stiintifica in favoarea evolutiei”. Vezi poate gasesti o astfel de dovada. Pun pariu ca nu vei gasi. Poti citi in detaliu oferta dr. Hovind la adresa www.drdino.com/articles.php?spec=67

Evoluționiștii sunt credincioși ?

Nu poti proba evolutia. Este ceva ce trebuie sa accepti prin “credinta”. De fapt, tu ai crezut ceea ce ti s-a spus. Practic, ti s-au aratat niste desene (sau caricaturi) cu evolutia speciilor si astfel ai crezut în asa-zisele dovezi ale regresului osteoporozei. Charles Darwin (parintele fondator al credintei in evolutie) a spus: “Eram un tanar cu idei neformate. Am aruncat la gunoi orice intrebari, dubii, sugestiile altora, si, spre uimirea mea, ideile mele au fost acceptate ca si cum ar fi un foc scapat de sub control. Oamenii au facut o religie din acestea !”. Si inca fac acest lucru. Limbajul lor este unul al credintei. Adesea ii auzi pe evolutionisti folosind termeni precum “cred, presupun, suspectez, speculez, poate, probabil, posibil” si asa mai departe.  Evolutia nu poate fi acceptata decat prin credinta oarba….pentru ca ea nu poate fi probata.

Pe de alta parte, poti proba ca exista Dumnezeu. O cladire este dovada ca exista un constructor al ei. Tot astfel, o pictura este dovada ca exista un pictor al acesteia. Nu este nevoie sa il vezi pe constructor sau pe pictor. Cladirea sau pictura sunt dovezi suficiente pentru a fi convins ca acestia au existat sau exista. Nici cladirea si nici pictura nu ar fi existat fara creatorii acestora. Tot astfel, Creatia reprezinta dovada absoluta ca exista un Creator. Ea nu ar exista fara un Creator. Pana si un copil ar intelege asta.

De asemenea, poti dovedi ca Biblia reprezinta revelatia divina a lui Dumnezeu pentru oameni. Tot ce trebuie sa faci este sa studiezi dovezile profetiilor Bibliei (vezi de pilda Matei 24, Luca 21, 2 Timotei 3, Ezechiel 38-40, Ioel 2 etc.). Mergi de asemenea pe www.lost-ark.com pentru a vedea dovezi stiintifice incredibile si adevaruri medicale cuprinse in Biblie, toate dovedind ca Biblia este supranaturala. “Dar”, vei spune, “cum ramane cu toate erorile din Biblie ?”. Simplu, ele nu exista. Totul în Biblie este inspirat de Dumnezeu. Eu am citit-o zi de zi mai bine de 20 de ani si nu am gasit inca nici una dintre acele “erori”.

Cine L-a făcut atunci pe Dumnezeu ?

Dumnezeu (ca si spatiul) nu are inceput si nici sfarsit. Pe Dumnezeu Il accepti prin credinta. Si pentru ca toti suntem expusi timpului, logica arata ca toate lucrurile au un inceput si un sfarsit. Cu toate acestea, Dumnezeu este dincolo de barierele timpului, El este etern. Din nou, poti dovedi acest lucru studiind Biblia si profetiile ei, si vazand ca Dumnezeu stie sfarsitul lucrurilor inainte chiar ca ele sa inceapa.

Suferințele umane dovedesc că nu există Dumnezeu ?

De fapt, suferintele oamenilor dovedesc tocmai contrariul, adica faptul ca Dumnezeu exista. Ele certifica faptul ca Biblia este adevarata. Scriptura spune ca daca o natiune se supune lui Dumnezeu si Il asculta, ea se va bucura de viata lunga, prosperitate si sanatate. Cand o natiune se deda nelegiuirilor – violenta, imoralitate sexuala, necinste etc – Dumnezeu Isi indeparteaza binecuvantarile de la acel popor astfel incat sa il determine sa Il caute din nou. Abraham Lincoln stia acest lucru si tocmai de aceea l-a proclamat in mod deschis. Verifica acest lucru in Deuteronom, capitolul 28 si vei vedea de ce peste tara noastra s-au abatut atatea boli si atatea nenorociri.

Dacă evoluția este adevărată, Biblia este falsă

Cainii nu nasc pisici, vacile nu nasc miei si nici porcii nu produc iepuri. Pasarile dau naste la pasari. Pestii dau nastere pestilor. Fiecare specie aduce pe lume exemplare din exact aceeasi specie. Aceasta nu este teorie, ci fapt, realitate. De ce atunci am crede ca omul isi are originea in alte specii ? Daca teoria evolutiei este adevarata, atunci aceasta ar reprezenta dovada ca Biblia este falsa, pentru ca Scriptura spune ca fiecare animal aduce pe lume exemplare din exact aceeasi specie. Intreaga invatatura despre creatie sta in contradictie cu basmele evolutionismului.

Teoria „big-bang” și Biblia

Incearca sa te gandesti daca o explozie poate sa produca ordine si armonie. Este posibil ca o bomba a vreunui terorist sa aduca cu ea armonie ? Big-bang-urile aduc cu ele haos. Cum ar fi oare posibil ca un astfel de “big-bang” sa dea nastere unui trandafir, pomilor fructiferi, pestilor, apusului de soare, anotimpurilor, pasarilor cantatoare, ursilor polari, miilor de specii de animale si pasari, fiecare avand propriii ochi, propriul nas si gura ?

Iata un alt experiment interesant. Goleste-ti garajul de absolut orice exista in el. Ai grija sa nu ramana nimic acolo. Apoi asteapta 10 ani sa vezi, poate evolueaza un Mercedes din acel nimic. Vorbesc serios. Incearca asta. Daca nu apare, mai asteapta 20 de ani. Daca nici asa nu apare, incearca varianta cu 100 de ani. Apoi pe cea cu 10000 de ani. Greu de crezut, nu ? Iata ce va produce credinta oarba de a face procesul evolutionist credibil: asteapta 250 milioane de ani, poate apare Mercedes-ul … Cerrebellum liposuction.

Evoluția sexelor

Este evident faptul ca majoritatea covarsitoare a formelor de viata complexe prezinta exemplare mascul si exemplare femela – caii, pisicile, cainii, oamenii, maimutele, pestii, elefantii etc. Masculul are nevoie de femela si femela de mascul pentru ca specia sa se reproduca. Unul fara celalalt nu pot perpetua specia. Dar care dintre ei a aparut primul, conform teoriei evolutiei? Daca masculii au aparut inaintea femelelor, cum ar fi fost posibil sa apara masculi din fiecare specie in lipsa femelelor ? Daca crezi ca probabil, poate, posibil, eventual masculii si femelele au aparut prin evolutie de-a lungul unei perioade indelungate de timp, atunci de ce a fost nevoie ca evolutia sa isi schimbe planul initial privind reproducerea si sa impuna necesitatea existentei femelelor si a masculilor ca o conditie obligatorie a perpetuarii speciilor ?

Iata inca o mica problema pentru evolutionisti. Ce a avut primul peste care a ajuns pe uscat acum milioane de ani: branhii sau plamani ? Daca a avut branhii, atunci ar fi trebuit sa moara la doar cateva secunde dupa ce ar fi ramas pe uscat. Daca ar fi avut plamani, de ce a trebuit sa stea in apa devreme ce putea trai pe uscat mult mai comod ? De asemenea, pestele in cauza ar fi trebuit sa isi gaseasca imediat o femela (pentru perpetuarea speciei) care sa fi esuat si ea pe uscat si careia sa ii fi evoluat de asemenea sistemul respirator de la branhii la plamani.

Ai putea sa iei macar in considerare Biblia ca adevarata atata timp cat ea spune ca Dumnezeu a creat vietuitoarele de la inceput in exemplare pereche, mascul si femela ? De ce alegi sa crezi intr-o teorie ridicola decat sa crezi adevarul cand sunt atatea dovezi in jurul tau ? Cumva pentru ca Biblia contine si porunci morale cu care nu esti de acord ?

O ultimă problemă

Daca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, atunci tu ai o mare problema. Pentru ca Biblia spune ca Dumnezeu a pus deoparte o Zi în care El va judeca lumea dupa dreptate. Standardul dupa care vei fi judecat chiar tu sunt Cele 10 Porunci. 

Hai sa vedem daca ai incalcat vreuna din ele:
1. Este Dumnezeu pe primul loc in viata ta? Il iubesti tu pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu tot cugetul tau, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta?

2. Ti-ai facut cumva un dumnezeu in mintea ta care sa iti convina, care sa iti accepte toate mofturile si pacatele tale? Ori te inchini cumva idolilor, fie facuti cu mana fie cu mintea?

3. Ai folosit vreodata Numele lui Dumnezeu in desert, pentru lucruri de nimic, ori injurand sau dezonorand Numele Lui?

4. Ai respectat si cinstit tu Ziua Domnului intotdeauna?

5. Ti-ai cinstit intotdeauna parintii in vorba, gand si fapta?

6. Ai privit la cineva cu rautate sau ai urat pe cineva? Atunci Biblia spune ca esti un ucigas.

7. Ai avut cumva relatii intime inaintea casatoriei? Biblia spune ca esti un curvar si ca nu poti merge in Cer. Ai poftit cumva la o alta persoana? Biblia avertizeaza: “oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si comis adulter cu ea in inima lui”. Este valabil si pentru femei.

8. Ai furat vreodata ceva ce nu ti-a apartinut? Indiferent de valoarea obiectului sau ideii. In mod logic, esti un hot.

9. Daca ai apucat sa spui macar o minciuna (inclusiv minciunile “nevinovate”), atunci esti un mincinos si, conform Bibliei, nu poti intra în Imparatia lui Dumnezeu.

10. Ti-ai dorit vreodata ceva ce apartinea altora? Astfel ai încalcat a 10-a Porunca.

In Ziua Judecatii, vei fi gasit vinovat si vei sfarsi in Iad pentru vesnicie…lucru pe care Dumnezeu nu il doreste in ceea ce te priveste. 

Poate ca iti vei spune ca faptele tale bune vor compensa pe cele rele. Incearca asta in fata unui judecator cinstit. Spune-i ca desi a jefuit o banca, scopul a fost nobil, anume de a da banii saracilor. Vezi daca poti scapa astfel de pedeapsa. Nu ? Atunci spune-i ca înainte de proces i-ai lustruit masina din parcare. Poate asa merge…Dumnezeu nu este si nu va fi niciodata tolerant cu pacatul. Tocmai pentru ca El este un Judecator cinstit, va face astfel incat toti mincinosii, toti hotii, toti ucigasii, toti adulterii vor fi pedepsiti – cu iadul. Si nu se va opri aici. Va aplica aceeasi pedeapsa si blasfemiatorilor, si celor ce si-au necinstit parintii, si celor care au tanjit la ce nu era al lor, si inchinatorilor la idoli, si asa mai departe.

Daca suntem sinceri cu noi insine, fiecare om a incalcat Cele 10 Porunci, Legea lui Dumnezeu, insa pentru ca Domnul Isus Hristos, Dumnezeu-Fiul, a platit pedeapsa noastra acum 2000 de ani pe cruce, Dumnezeu te poate ierta pe baza mortii Sale pline de suferinta – “Pentru ca atat a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”.

Nu-i lasa pe evolutionisti sa faca din tine o maimuta ! Tu esti de pret inaintea lui Dumnezeu. La Cruce, El Si-a aratat dragostea fata de tine si fata de noi. Apoi El a inviat din morti, invingand astfel moartea. Daca te pocaiesti (iti pare rau de pacatele tale incat iti doresti din toata inima sa le abandonezi) si crezi in Mantuitorul Isus Hristos, Dumnezeu iti va darui viata vesnica. 

Cere-I iertare in rugaciune. Daca nu stii cum, citeste Psalmul 51 si fa din el rugaciunea ta personala catre Dumnezeu. Apoi citeste Biblia in fiecare zi si implineste cu credinciosie si devotament ceea ce Dumnezeu iti cere prin ea. Poti incepe cu Ioan 14:21.

Iti multumim pentru deschiderea de a citi acest articol.

(reprodus cu permisiunea Living Waters Publications, USA – www.livingwaters.com)


Sus