Tematici: Evanghelizare și misiune Evanghelizarea Categorie: Evanghelistice

Dumnezeu te iubește și are un plan minunat pentru viața ta?  Sau… Ești gata pentru groapa cu lei?

The Way of the Master

Daca atunci cand ai luat decizia ta de a-L urma pe Hristos, ti s-a spus ca vei avea o viata plina de succes, un fel de viata in roz, ca toate problemele tale se vor rezolva, casnicia nereusita, copiii neascultatori, datoriile la banca, osteoporoza sau kilogramele in plus, sau daca ti s-a spus ceva de genul “Dumnezeu are un plan minunat pentru viata ta”, ar fi cazul sa te mai gandesti!

Si asta pentru ca Isus Hristos, Dumnezeu-Fiul, a spus tocmai contrariul. 

Anume ca aceia care Il vor urma vor suferi persecutii, vor fi abandonati de familiile lor, vor fi batjocoriti, vor fi arestati si intemnitati pentru credinta lor, vor fi batuti iar unii isi vor pierde chiar viata pentru ca nu se vor dezice de Isus Hristos si de adevarul Cuvantului lui Dumnezeu – Biblia (vezi de pilda Luca 21 sau Evrei 11:37).

Biblia spune ca vor exista oameni care vor crede ca Ii fac o favoare lui Dumnezeu prin a-i da la moarte pe credinciosii care Il marturisesc pe Hristos. De asemenea, Hristos a spus ca oamenii ii vor uri pe crestini pentru credinta lor. Doar pentru ca sunt crestini! Poti sa iti dai seama? Doar pentru ca sunt crestini…..

Si chiar asa s-a intamplat cu multi dintre cei care L-au urmat pe Isus Hristos inca din primele secole. Majoritatea apostolilor au suferit moarte de martir iar mii si mii de credinciosi au fost persecutati si ucisi cu sange rece de-a lungul istoriei. Estimarile arata ca peste 43 de milioane de crestini au fost ucisi in ultimii 2000 de ani pentru credinta lor, aproape jumatate dintre acestia fiind în ultimii 100 de ani.

Ti se pare asta a fi un “plan minunat pentru viata ta”? Si totusi, nu ne iubeste Dumnezeu? Ba da, insa planul minunat al lui Dumnezeu pentru viata fiecarui credincios este acela ca indiferent de tumultul vietii si de incercari, crestinii pot trai cu bucurie si pace in inima avand promisiunea si siguranta vietii vesnice din partea Tatalui lor ceresc. Suferinta pe care o vei infrunta in viata de credincios, spune Biblia, nu se poate compara nici pe departe cu imensitatea si valoarea vietii vesnice primita in dar prin credinta in jertfa Mantuitorului Isus Hristos.

Pretul este mare, dar rasplata nepretuita.

De pilda, in cazul apostolului Pavel, cel care a scris ulterior aproape tot Noul Testament, printre primele cuvinte care i-au fost transmise de catre Domnul Hristos au fost sa ii arate “tot ce trebuie sa sufere pentru Numele Meu” (Faptele Apostolilor 9:16). Biblia spune ca “toti cei care vor sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus, vor fi prigoniti” (1 Timotei 3:12).

Isus ne-a spus de la bun inceput ca trebuie sa ne lepadam de noi insine, sa ne luam crucea zi de zi si sa Il urmam, spunand ca în lume vom avea necazuri, unii dintre noi urmand sa fim chemati sa ne dam viata pentru credinta in Hristos. Prin urmare, Evanghelia adevarata este o chemare la lepadarea de sine si nu una la împlinirea sinelui omenesc, a poftelor trupesti.

Tocmai ce ti-am spus adevarul despre crestinism. Oh, am uitat un lucru…alaturi de incercari si suferinta, vine si darul lui Dumnezeu – viata vesnica! Apostolul Pavel a pierdut totul pentru credinta in Hristos si a spus ca, prin comparatie cu ceea ce a gasit in Hristos, toate bogatiile acestei lumi nu sunt altceva decat “gunoi”.

Daca te preocupa soarta ta vesnica, mantuirea ta, te rog, ia-ti ceva timp si raspunde-ti cu onestitate, ca fiind cu toata constiinta ta deschisa inaintea lui Dumnezeu, la urmatoarele intrebari: Ai mintit vreodata? Ai urat sau dispretuit vreodata pe cineva (Biblia spune ca aceste lucruri sunt egale crimei)? Ai furat vreodata ceva, indiferent de valoare sau moment? Ai comis vreodata adulter, ai avut relatii sexuale inainte de casatorie sau ai privit la cineva cu dorinta sexuala (Biblia echivaleaza privirea cu pofta cu adulterul)? Ti-ai cinstit parintii in fapte, vorbe si ganduri, întotdeauna? L-ai pus intotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc in viata ta? Ai folosit vreodata Numele Lui sfant in mod nepotrivit, in injuraturi, glume deplasate, blesteme (Biblia numeste acestea blasfemie)? Te-ai inchinat vreodata la idoli, sau ti-ai faurit in mintea ta un Dumnezeu care sa-ti fie mai acceptabil ? Biblia numeste aceasta idolatrie.

Daca ai incalcat cel putin una dintre Cele 10 Porunci macar odata in viata ta, atunci ceea ce ai facut a fost sa pacatuiesti împotriva lui Dumnezeu. Iar in Ziua Judecatii vei fi gasit vinovat. Uita despre orice “plan minunat”.  Fara mila lui Dumnezeu, vei merge direct in iad. 

Poate ca iti vei spune ca Dumnezeu este iubitor si prin urmare daca iti ceri iertare, vei scapa de pedeapsa. Trebuie sa te contrazic. Care judecator cinstit l-ar ierta pe un hot sau criminal doar pentru ca acestuia ii pare rau? E normal sa ii para rau si sa nu repete fapta lui, insa pedeapsa trebuie aplicata.

Sau poate ca iti vei spune ca ai facut si niste fapte bune, si ca Dumnezeu va face cu tine un fel de targ, faptele bune compensand pe cele rele. Daca ai fura o suma de bani si i-ai da unor oameni saraci, te va ierta cumva judecatorul pentru furt? O, nu, dragul meu, pedeapsa trebuie aplicata. Faptele bune nu le pot compensa pe cele rele.

Care este atunci solutia? Cum poti ajunge in Rai?

Cand Domnul Isus Hristos a fost pe cruce, El a luat asupra Lui pedeapsa care, altfel, trebuia platita de tine si de mine pentru pacatele noastre. Murind pe cruce, El a facut rascumpararea noastra de la Judecata Eterna, si in acelasi timp ne-a aratat cat de mult ne iubeste Dumnezeu. Daca te pocaiesti (iti pare rau si renunti la viata de pacat, ascultand de Dumnezeu zi de zi) si daca iti pui toata credinta in Domnul Isus Hristos, Dumnezeu iti va ierta pacatele si iti garanteaza darul vietii vesnice.

Nu-ti spune “ok, o sa ma mai gandesc” in loc sa raspunzi pe loc acestei chemari. Daca ai fi in sala de judecata si stii ca nu ai cu ce sa platesti pedeapsa, cat de mare este insulta pe care o aduci Celui care se ofera sa te elibereze spunandu-I “o sa ma mai gandesc”. Pocaieste-te si boteaza-te in Numele lui Isus Hristos si vei primi darul Duhului Sfant. Apoi, prin harul lui Dumnezeu, stai pe cale, caci tocmai ai inceput o “viata din abundenta”. O sa fii suficient de ocupat sa inoti impotriva curentului acestei lumi (si a placerilor ei pline de pacat), a firii trupesti (natura ta pacatoasa) si celui rau (vei afla repede cu ce se ocupa el). 

Citeste Biblia zilnic, supune-te la ceea ce spune ea, roaga-te mereu si traieste in dependenta de Dumnezeu. El nu te va abandona niciodata. Si cauta-ti o biserica unde se vesteste adevarul despre crestinism.

(foto: Living Waters Publications, USA – www.livingwaters.com)

Sus