R.C. Sproul
Dr. R.C. Sproul a fost fondatorul Ligonier Ministries, păstorul fondator al Saint Andrew’s Chapel din Sanford, Florida și primul președinte al Reformation Bible College. El a fost autorul a peste 100 de cărți, inclusiv The Holiness of God.
Tipuri de resurse
Autori
Tematici
Categorii
Serii
Reviste
A fost Reforma necesară?
Mai contează Reforma în zilele noastre? Dr. R.C. Sproul ne ghidează în studiul celor cinci sola ale Reformei, dându-ne învățături biblice...
Este mânia întotdeauna un păcat?
Este întotdeauna greșit să fii mânios? Dr. R.C. Sproul explică diferența importantă dintre mânia neprihănită și cea păcătoasă...
Care sunt numele lui Dumnezeu?
Ce ne revelează numele lui Dumnezeu despre El? Dr. R.C. Sproul explorează diversele nume și titluri pe care Dumnezeu...
Ce vine după această viață?
Unde vei fi după ce vei muri? Realitatea morții ne stârnește să ne punem o întrebare inevitabilă: Ce urmează după aceea?
Ce sunt sacramentele?
Dr. R.C. Sproul ne oferă o introducere în subiectul sacramentelor instituite de Hristos - botezul și Cina Domnului - și arată cum ele confirmă făgăduințele dragi pe care Dumnezeu le face poporului Lui.
Cum ar trebui să tratez arta?
Ar trebui să le pese creștinilor de artă? Există în artă ceva mai mult decât bucuria personală și expresia de sine?
Cine este Isus?
Un mincinos, un nebun…sau Dumnezeu întrupat? Nicio persoană din istorie nu a provocat mai multe diferențe de opinie ca Isus din Nazaret.
Toți suntem teologi
O introducere în teologia sistematicăAșa cum susţine Dr. R.C. Sproul, noi toţi suntem teologi, pentru că, de fiecare dată când ne gândim la o învăţătură a Bibliei și ne străduim să o înţelegem, noi ne implicăm în teologie.
Nr. 25. Avortul
Cum tratează Scriptura avortul? Există argumente clare din Cuvântul lui Dumnezeu care să condamne explicit avortul ca fiind păcat? Care este responsabilitatea creștinului și a bisericii în ce privește apărarea dreptului copiilor nenăscuți la viață și în lupta contra avortului?
Când începe viața?
Chestiunea legată de momentul când începe viața este strâns legată de taina vieții însăși… Concepte precum uman, viu și persoană au făcut obiectul multor discuții și analize. Platon a căutat cu disperare să ajungă la o descriere care să facă deosebire clar între oameni și toate celelalte specii de animale. În final, el a ales […]
Biblia și sanctitatea vieții
În termeni biblici, sanctitatea[1] vieții umane este înrădăcinată și întemeiată pe creație. Omul nu este tratat ca un accident cosmic, ci ca produsul unei lucrări de creație atent înfăptuită de un Dumnezeu veșnic. Demnitatea umană este derivată din Dumnezeu. Omului, ca ființă creată finită, dependentă, condiționată, îi este atribuită o valoare înaltă de către Creatorul […]
De ce există răul?
Dacă Dumnezeu există, de ce există lucruri rele?Unde este Dumnezeu, când vedem atâta suferință și atât rău în lume?
Ce înseamnă că Dumnezeu este suveran?
Contează ce aleg să fac în viață?Încă de pe prima pagină a Bibliei ne întâlnim cu un Dumnezeu care este suveran. Prin puterea și autoritatea Lui, El a creat lumea și stăpânește peste ea spre împlinirea planurilor Sale.
Cum ar trebui să gândesc?
Există oare un fel corect de a gândi? Fie că îți dai seama sau nu, ești mereu într-un proces de gândire. Fiecare cuvânt pe care îl rostești și fiecare alegere pe care o faci vine din mintea pe care Dumnezeu ți-a dat-o. Și, ca toate darurile de la Dumnezeu, și acesta vine cu o responsabilitate.
Cum pot trăi prin credință?
Este credința un salt orbesc în gol? A deveni creștin nu este un lucru pe care trebuie să îl faci cu prețul inteligenței. În fapt, credința creștină oferă cea mai convingătoare și mai logică explicație pentru viața în această lume.
Ce este înțelepciunea biblică?
Cine are nevoie de înțelepciune? Înțelepciunea este necesară nu doar pentru cei nebuni și imaturi. Noi toți suntem chemați să creștem în înțelepciune, deoarece înțelepciunea adevărată are de-a face cu a-I fi plăcuți lui Dumnezeu, Cel care ne-a creat.
Ce este Evanghelia?
Crezi vestea bună? Dacă da, știi în ce constă ea? Mulți oameni cred că, deoarece Dumnezeu este bun, El ne va accepta atât timp cât trăim vieți bune.
Ce este predestinarea?
De ce îi mântuiește Dumnezeu pe unii, dar nu și pe alții? Biblia ne învață clar că noi nu contribuim cu nimic la mântuirea noastră. Ea este „darul lui Dumnezeu” (Efes. 2:8) și numai El mântuiește.
Cum se aplică Legea lui Dumnezeu în viața mea?
Îmi cere Dumnezeu să ascult de Cele 10 Porunci? Creștinii se străduiesc adesea să înțeleagă rolul pe care Legea lui Dumnezeu o are în viețile lor.
Există Dumnezeu?
Putem dovedi existența lui Dumnezeu? Mulți oameni cred în Dumnezeu, dar oare este posibil să dovedim că El există? Suntem noi, credincioșii, în situația celor care cred orbește?
De ce să mă alătur unei biserici?
Cine are nevoie de biserică? Mulți creștini resping nevoia de a merge la biserică. „Este doar o clădire”, zic ei. „Mă pot închina oriunde. Nu trebuie să vin alături de alți creștini”.
Ce înțeles au pildele lui Isus?
De ce a spus Isus atâtea pilde? Ce înțeles au ele? Bunul samaritean. Fiul risipitor. Perla de mare preț. Isus a folosit pildele ca ilustrații ale învățăturii Lui.
Cum pot fi fericit?
Ce înseamnă să trăiești o viață fericită? Este ceva obișnuit să îi auzi pe oameni vorbind despre sănătate, bogăție și prosperitate ca semne ale binecuvântării din partea lui Dumnezeu.