R.C. Sproul

Dr. R.C. Sproul a fost fondatorul Ligonier Ministries, păstorul fondator al Saint Andrew’s Chapel din Sanford, Florida și primul președinte al Reformation Bible College. El a fost autorul a peste 100 de cărți, inclusiv The Holiness of God.

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

Reviste

42 rezultate
Număr revistă

Nr. 25. Avortul

Cum tratează Scriptura avortul? Există argumente clare din Cuvântul lui Dumnezeu care să condamne explicit avortul ca fiind păcat? Care este responsabilitatea creștinului și a bisericii în ce privește apărarea dreptului copiilor nenăscuți la viață și în lupta contra avortului?

2 min
articol

Când începe viața?

Chestiunea legată de momentul când începe viața este strâns legată de taina vieții însăși… Concepte precum uman, viu și persoană au făcut obiectul multor discuții și analize. Platon a căutat cu disperare să ajungă la o descriere care să facă deosebire clar între oameni și toate celelalte specii de animale. În final, el a ales […]

16 min
articol

Biblia și sanctitatea vieții

În termeni biblici, sanctitatea[1] vieții umane este înrădăcinată și întemeiată pe creație. Omul nu este tratat ca un accident cosmic, ci ca produsul unei lucrări de creație atent înfăptuită de un Dumnezeu veșnic. Demnitatea umană este derivată din Dumnezeu. Omului, ca ființă creată finită, dependentă, condiționată, îi este atribuită o valoare înaltă de către Creatorul […]

17 min
carte

De ce există răul?

Dacă Dumnezeu există, de ce există lucruri rele?Unde este Dumnezeu, când vedem atâta suferință și atât rău în lume?

1 min
carte

Ce înseamnă că Dumnezeu este suveran?

Contează ce aleg să fac în viață?Încă de pe prima pagină a Bibliei ne întâlnim cu un Dumnezeu care este suveran. Prin puterea și autoritatea Lui, El a creat lumea și stăpânește peste ea spre împlinirea planurilor Sale.

1 min
carte

Cum ar trebui să gândesc?

Există oare un fel corect de a gândi? Fie că îți dai seama sau nu, ești mereu într-un proces de gândire. Fiecare cuvânt pe care îl rostești și fiecare alegere pe care o faci vine din mintea pe care Dumnezeu ți-a dat-o. Și, ca toate darurile de la Dumnezeu, și acesta vine cu o responsabilitate.

1 min
carte

Cum pot trăi prin credință?

Este credința un salt orbesc în gol? A deveni creștin nu este un lucru pe care trebuie să îl faci cu prețul inteligenței. În fapt, credința creștină oferă cea mai convingătoare și mai logică explicație pentru viața în această lume.

1 min
carte

Ce este înțelepciunea biblică?

Cine are nevoie de înțelepciune? Înțelepciunea este necesară nu doar pentru cei nebuni și imaturi. Noi toți suntem chemați să creștem în înțelepciune, deoarece înțelepciunea adevărată are de-a face cu a-I fi plăcuți lui Dumnezeu, Cel care ne-a creat.

1 min
carte

Ce este Evanghelia?

Crezi vestea bună? Dacă da, știi în ce constă ea? Mulți oameni cred că, deoarece Dumnezeu este bun, El ne va accepta atât timp cât trăim vieți bune.

1 min
carte

Ce este predestinarea?

De ce îi mântuiește Dumnezeu pe unii, dar nu și pe alții? Biblia ne învață clar că noi nu contribuim cu nimic la mântuirea noastră. Ea este „darul lui Dumnezeu” (Efes. 2:8) și numai El mântuiește.

1 min
carte

Există Dumnezeu?

Putem dovedi existența lui Dumnezeu? Mulți oameni cred în Dumnezeu, dar oare este posibil să dovedim că El există? Suntem noi, credincioșii, în situația celor care cred orbește?

1 min
carte

De ce să mă alătur unei biserici?

Cine are nevoie de biserică? Mulți creștini resping nevoia de a merge la biserică. „Este doar o clădire”, zic ei. „Mă pot închina oriunde. Nu trebuie să vin alături de alți creștini”.

1 min
carte

Ce înțeles au pildele lui Isus?

De ce a spus Isus atâtea pilde? Ce înțeles au ele? Bunul samaritean. Fiul risipitor. Perla de mare preț. Isus a folosit pildele ca ilustrații ale învățăturii Lui.

1 min
carte

Cum pot fi fericit?

Ce înseamnă să trăiești o viață fericită? Este ceva obișnuit să îi auzi pe oameni vorbind despre sănătate, bogăție și prosperitate ca semne ale binecuvântării din partea lui Dumnezeu.

1 min
carte

Cum ar trebui să tratez banii?

Lui Dumnezeu Îi pasă de situația mea financiară? Isus a predicat mai des pe tema banilor decât a făcut-o pe tema iubirii sau a Raiului și Iadului. De ce?

1 min
carte

Acestea sunt zilele de pe urmă?

Ce este vremea de pe urmă? Trăim oare acele zile? Războaie, vești de războaie, foamete, cutremure și tulburări internaționale - Isus a spus că toate aceste lucruri aveau să fie semnele revenirii Sale.

1 min
carte

Ce este biserica?

O clădire cu turlă și ferestre cu vitralii? Când este menționat cuvântul biserică, mulți oameni se gândesc la o clădire. Alții se gândesc la o denominație. Dar biserica este cu mult mai mult de atât.

1 min
carte

Ce este Cina Domnului?

De ce frâng creștinii pâinea împreună? În noaptea când a fost trădat, Isus a luat ultima masă cu ucenicii Lui. Ce anume a fost atât de important la această masă, și care este importanța ei continuă în viața bisericii?

1 min
carte

Cum îmi pot forma o conștiință creștină?

Ce este conștiința? Poți avea încredere în ea? În Pinocchio, desenul animat clasic de la Walt Disney, greierașul Jiminy cânta spunând: „Conștiința să-ți fie mereu călăuză”.

1 min
carte

Ce este botezul?

Un ritual sec sau ceva mai important? Creștinii sunt de acord că botezul este o practică esențială în biserică și sunt de acord și cu faptul că, în sine, el nu îi mântuiește pe oameni din păcatele lor.

1 min
Sus