Tematici: Convertirea Credința Necredință Siguranța mântuirii

Și dracii cred

Cum să știi dacă ești credincios adevărat

Jonathan Edwards 54 pagini

Descriere

„Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!” (Iacov 2:19)

Cum poți ști dacă ești al lui Dumnezeu? Vedem în aceste cuvinte că unii oameni consideră credinţa lor în Dumnezeu drept dovada acceptării lor înaintea lui Dumnezeu. Alţii gândesc că starea lor este bună înaintea lui Dumnezeu, dacă nu sunt atât de răi pe cât sunt unii din semenii lor. Alți oameni vor apela la istoria familiilor lor sau la faptul că sunt membri în biserică, pentru a arăta că Dumnezeu îi acceptă. În programele de evanghelizare care se folosesc în mod obișnuit, oamenii primesc anumite întrebări. Una din aceste întrebări este următoarea: „Să presupunem că ai muri astăzi. De ce ți-ar permite Dumnezeu să mergi în Rai?” Un răspuns foarte obișnuit este acesta: „Pentru că eu cred în Dumnezeu”. Se pare că apostolul Iacov cunoștea oameni care afirmau același lucru: știu că am parte de favoarea lui Dumnezeu, pentru că eu cunosc aceste învățături religioase. Dar realitatea este foarte diferită. Poţi să crezi în Dumnezeu, dar credinţa ta să nu fie credinţa mântuitoare, credinţa aleşilor lui Dumnezeu.

Cum poţi afla care este adevărul cu privire la credinţa ta?

Jonathan Edwards, renumit predicator şi evanghelist puritan, tratează în această carte diferenţele fundamentale între credinţa autentică şi credinţa falsă, între experienţele autentice cu Dumnezeu şi experienţele false, între simţămintele religioase adevărate şi simţămintele amăgitoare. Nu rataţi această carte, este una din cărţile favorite publicate de MAGNA GRATIA.

Cuprins

Introducere
1. Dracii au o cunoaștere a lui Dumnezeu
2. Simpla cunoaștere a lui Dumnezeu nu este dovada mântuirii
3. Experiențele religioase nu sunt o dovadă a mântuirii
4. Obiecția diferenței
5. Obiecția simțămintelor diferite
6. Sursa diferită a experiențelor spirituale adevărate
7. Experiența spirituală adevărată transformă inima
8. Experiențele spirituale autentice conduc la rezultate diferite
9. Frumusețea lui Hristos, cel mai mare dar al lui Dumnezeu!

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOK

Nr. pagini

54

Data publicării

2016, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus