Tematică: Credința

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

Reviste

Devoționale

18 rezultate
carte

Înaintea porții strâmte

Cunoști pe cineva căruia i-a fost prezentată Evanghelia, dar este încă nemântuit? Charles Spurgeon tratează această categorie de oameni eliminând, rând pe rând, toate obstacolele și obiecțiile care s-ar putea afla în calea credinței mântuitoare.

2 min
carte

Calea credinței

Calea Credinței este o introducere în creștinism, destinată ajutării cititorului neobișnuit cu Scriptura să înțeleagă credința creștină.

1 min
carte

Prietenul păcătosului

„Prietenul păcătosului” a fost, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, cartea prin care Dumnezeu a găsit cu plăcere să aducă la mântuire mii de persoane.

2 min
carte

Avertismentele Evangheliei

Ce anume te reține să vii la Hristos, să primești mesajul Evangheliei? Ce obiecții ai care te împiedică să te întorci de pe căile lumii către Dumnezeu, Creatorul tău, cu credința deplină în Isus Hristos și cu pocăință față de păcat?

2 min
Devoțional

7 Septembrie / Vrăjmași dați de Dumnezeu și credință dată de Dumnezeu

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate. „Numai purtați-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos… fără să vă lăsați înspăimântați de potrivnici… Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El” […]

3 min
Devoțional

11 Iulie / Noi avem Duhul prin credință

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate. Cel ce vă dă Duhul și face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinței? (Gal. 3:5). Duhul Sfânt locuiește în fiecare creștin. Apostolul Pavel a spus: „Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu […]

3 min
articol

Este credința în Hristos singura cale de a fi mântuit?

Provocarea culturală: Oamenilor nu le place astăzi să fie deranjați sau să deranjeze pe alții. Ei vor ca toți să aibă dreptate. În fapt, ei cred că singura cale prin care cineva poate să greșească stă în gândirea că vreun om ar putea vreodată să greșească în vreo privință. Așa că, atunci când vine vorba […]

2 min
Număr revistă

Nr. 6. Convertirea

Ce este convertirea? Cum este prezentată convertirea în Noul Testament? Cum știi că ești cu adevărat convertit?

1 min
carte

Totul prin har

În Totul prin Har, Charles Spurgeon prezintă calea mântuirii într-un limbaj clar, simplu și concis, astfel încât oricine să îl poată înțelege.

2 min
carte

Evanghelia harului

O antologie a doctrinei mântuirii

Cuvântul lui Dumnezeu a fost inspirat în mod infailibil de Dumnezeu, fiind transmis prin intermediul autorilor omenești de-a lungul...

3 min
carte

Ce este credința?

Îi auzim adeseori pe oameni spunând, “Doar trebuie să ai și tu puțină credință”. Dar ce este credința? Este cumva o plonjare în întuneric?

1 min
carte

Credința fără fapte este moartă

Partea a doua din Seria Credinţei, cartea lui Chuck Hayes, analizează succint, dar la obiect, relaţia dintre credinţă și faptele bune, focalizându-se în principal pe capitolul 2 din Epistola lui Iacov.

1 min
carte

Aproape creștin

Falsul credincios demascat

Creștinii secolului nostru, obișnuiți să accepte carnalitatea, deșertăciunea lumească și compromisul ca parte a experienței creștine așa-zis normale, vor fi cu siguranță șocați de mustrarea lui Mead.

1 min
carte

Credința vine în urma auzirii

Într-o lume evanghelică în care aproape 70% dintre cei care pretind că sunt ucenicii lui Hristos afirmă că este mai important să “trăiască Evanghelia” decât să meargă la alte persoane și să le predice Evanghelia, Chuck Hayes, un devotat evanghelist din Arkansas, SUA, ne atrage atenţia asupra măreţului principiu apostolic care ar trebui să ne călăuzează tuturor înţelegerea evanghelizării: “Credinţa vine în urma auzirii”.

1 min
articol

Care este prima: pocăința sau credința?

Care este prima, credința sau pocăința? Aceasta nu este o întrebare necesară, iar insistența pe ideea că una ar fi înaintea celeilalte este inutilă. Nu există niciun fel de prioritate aici. Credința spre mântuire este o credință penitentă, iar pocăința spre viață este o pocăință însoțită de credință… Interdependența dintre credință și pocăință poate fi […]

8 min
articol

De ce este necesară credința?

De ce este cerută credința ca să putem beneficia de Hristos? Din următoarele motive: 1. În ce privește relația noastră cu Dumnezeu: pentru ca inimile noastre să fie înzestrate cu o înțelegere deplină a harului Său, El, care ni se dezvăluie în noul legământ1 nu ca un Dumnezeu răzbunător și condamnator, ci ca un Dumnezeu […]

16 min
Sus