Tematici: Credința Evanghelia Pocăința

Înaintea porții strâmte

Charles H. Spurgeon 112 pagini

Descriere

Cunoști pe cineva căruia i-a fost prezentată Evanghelia, dar este încă nemântuit? Charles Spurgeon tratează această categorie de oameni eliminând, rând pe rând, toate obstacolele și obiecțiile care s-ar putea afla în calea credinței mântuitoare. Oamenii cărora Spurgeon se adresează sunt portretizați ca unii care stau „înaintea porții strâmte”, dar încă nu îndrăznesc să intre pe ea.

Astfel, el prezintă acestora oferta convingătoare a Evangheliei și a darului vieții veșnice către toți cei care se află în cea mai periculoasă stare spirituală – aceea de „aproape creștin”.

Calea de a scăpa de păcat este suficient de clară. Dumnezeu nu ne-a batjocorit oferindu-ne o cale a mântuirii pe care să nu o înțelegem. „Crede și vei trăi” este o poruncă pe care și un copil o poate înțelege și se poate supune ei.

Dumnezeu Și-a trimis mesajul către omenire, prezentându-ne Vestea Bună a mântuirii. Atunci când o persoană crede Vestea Bună ca adevărată, acea persoană acceptă binecuvântarea care îi este anunțată și se grăbește să o capete. Dacă crede cu adevărat, atunci Îl va primi pe Hristos imediat, alături de tot ceea ce El ne oferă, se întoarce de la căile sale păcătoase și se îndreaptă către Cetatea cerească, unde se va bucura de binecuvântările depline. Nu își pune problema că ar putea fi sfânt prea repede sau că ar putea să își abandoneze păcatul prea devreme. Dacă el ar putea vedea cu adevărat ce este păcatul, ar alerga cât mai departe de el ca și cum ar fugi de un șarpe veninos, și s-ar bucura să fie eliberat de el prin Isus Hristos.

Cuprins

Prefață
Capitolul 1. Trezirea
Capitolul 2. Doar prin Isus
Capitolul 3. Credința personală în Hristos
Capitolul 4. Credința – un lucru foarte simplu
Capitolul 5. Frica de a crede
Capitolul 6. Dificultatea de a crede
Capitolul 7. O cercetare folositoare
Capitolul 8. Un obstacol real
Capitolul 9. Despre întrebările nesfârșite
Capitolul 10. Fără credință, nu există mântuire
Capitolul 11. Pentru cei care au crezut

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

112

Data publicării

2017, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus