Pot conduce femeile închinarea în familie?

Întrebare: Unii au dorit să fie informați dacă, în cazul absenței din familie sau a îmbolnăvirii bărbatului, este de datoria soției să conducă închinarea familiei într-o astfel de situație? Aceeași întrebare se aplică în cazul văduvelor sau a altor femei care sunt capi de familii în situațiile lor.
Răspuns: Trebuie spus în general că nu există o singură regulă aplicabilă tuturor circumstanțelor, pentru că acestea pot fi foarte variate. Dar,
1. Nimic nu este mai clar decât că, în familiile cu copii, femeia are un rol autentic în conducerea familiei. Acest lucru este susținut suficient de clar în 1 Timotei 5:14, anume că este partea femeii să „ghideze casa” [lit. KJV]. Termenul din greacă este oikodespotein, care are sensul puterii de cârmuire în familie, o putere cârmuitoare, care trebuie să îi fie dată doar ei în absența sau eșecul celuilalt [bărbatul]; iar acest lucru nu trebuie abandonat sau părăsit în niciun caz. Și deși toată puterea și toată ordinea vin de la Dumnezeu, acest lucru nu poate fi negat sau respins ori lepădat fără să fie un atac la adresa Lui.
2. Dar dacă într-o familie există un fiu evlavios sau un bărbat evlavios dintre slujitori, căruia să îi poată fi dată această slujire, ea poate fi făcută suficient de bine de un astfel de bărbat când este desemnat de ea. Așa că autoritatea care îi aparține ei, în situația sa, este păstrată, iar responsabilitatea este îndeplinită. Nu avem niciun dubiu că o astfel de lucrare îi poate fi dată spre îndeplinire altuia, acolo unde este mai potrivit și poate fi îndeplinită mai bine. Nimeni nu poate pune sub semnul întrebării dacă este potrivit sau nu să fie desemnat altcineva pentru această lucrare, în situația în care rămân în familii persoane capabile, care să poată împlini îndatoririle familiei.
3. Este posibil să existe familii care constau în prezent în totalitate doar din femei, iar aici nu există niciun dubiu despre felul cum trebuie împlinită îndatorirea închinării comune.
4. Acolo unde familia este mai numeroasă și include bărbați, dar dintre ei nu este nimeni potrivit sau dornic să împlinească această lucrare, iar ea nu poate fi făcută cu decență și spre zidire de nimeni din familie în afara soției sau chiar a unei guvernante, ea trebuie să urmeze exemplul Esterei (un exemplu foarte lăudabil) împreună cu celelalte femei și copii din casă, pentru a menține această închinare în acea familie; și atât cât ține de ea, ea trebuie să îi avertizeze și să îi îndemne pe restul membrilor să nu neglijeze partea lor, (chiar dacă ei nu participă), fie împreună, fie separat, chemând zilnic Numele Domnului.
Fragment din Family Religion and Worship, Sermon 5.