Joel R. Beeke

Dr. Joel R. Beeke este președinte și profesor de teologie sistematică și pastorală la Puritan Reformed Theological Seminary, și păstor la Heritage Reformed Congregation în Grand Rapids, Michigan. El este redactor la revistele Puritan Reformed Journal și Banner of Sovereign Grace Truth, director editorial la Reformation Heritage Books, președintele Inheritance Publishers, și vice-președinte al Dutch Reformed Translation Society. Dr. Beeke a scris peste o sută de cărți și a contribuit cu circa 2,500 de articole în cărți, reviste și enciclopedii creștine.

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Reviste

8 rezultate
articol

Providența lui Dumnezeu aplicată

Nimic nu este mai practic decât doctrina providenței, căci ea produce deopotrivă credință și temere evlavioasă. Când Hristos ne învață cum să tratăm anxietatea, El ne aduce aminte că Dumnezeu Tatăl hrănește fiecare vrabie și îmbracă fiecare floare în culorile ei plăcute (Matei 6:25-30). Cu cât mai mult, deci, ar trebui să avem încredere în […]

22 min
Număr revistă

Nr. 27. Providența lui Dumnezeu

În acest număr al revistei Vestitorul Evangheliei Harului, vei descoperi Dumnezeul care domnește peste fiecare atom din Universul Lui spectaculos.

4 min
carte

Trăind pentru slava lui Dumnezeu

O introducere în calvinism

În Trăind pentru slava lui Dumnezeu. O introducere în calvinism, Dr. Joel R. Beeke face o introducere în calvinism pentru căutătorul serios și solidifică un fel sănătos de calvinism în mințile celor ce și l-au însușit deja.

8 min
Număr revistă

Nr. 25. Avortul

Cum tratează Scriptura avortul? Există argumente clare din Cuvântul lui Dumnezeu care să condamne explicit avortul ca fiind păcat? Care este responsabilitatea creștinului și a bisericii în ce privește apărarea dreptului copiilor nenăscuți la viață și în lupta contra avortului?

2 min
articol

Afirmațiile Cuvântului lui Dumnezeu și avortul

Afirmația nr. 1: Dumnezeu a creat omul după chipul Lui. Majoritatea oamenilor cunosc intuitiv că ființele omenești există la un alt nivel decât animalele. Nici măcar teoria evoluției nu poate șterge complet sentimentul pe care majoritatea oamenilor îl au despre cât de sacră este viața omului. Animalele sunt frumoase și valoroase, dar am ucide un […]

10 min
articol

Răspunsuri la argumentele în favoarea avortului

Care este justificarea pentru avortul legal? Haideți să analizăm argumentele folosite de cei care promovează avortul, pentru a vedea cât de solid este fundamentul pe care se bazează această practică. Argumentul nr. 1: Fătul nu este o viață de om, astfel că poate fi omorât. Chiar dacă fătul va deveni inevitabil un copil, un om, […]

14 min
carte

Închinarea în familie

În această scurtă carte, Joel R. Beeke ne prezintă o pledoarie din inimă în favoarea reînnoirii închinării familiei în familiile creștine. Familia este modelată după însăși ființa lui Dumnezeu, care a așezat astfel un fundament divin pentru închinarea în familie încă de la creație.

1 min
carte

Evanghelizarea puritană

O abordare biblică

Evanghelizarea puritană beneficiază aici de o analiză onestă și imparțială. Joel Beeke este unul dintre cei mai studioși teologi contemporani în privința credinței și a practicii puritane.

2 min
Sus