Tematică: Umblarea cu Hristos

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

Devoționale

22 rezultate
carte

Urmează-L pe Hristos

Este imposibil să pretinzi că ai venit la Isus, că ai fost mântuit, dacă nu Îl urmezi în mod constant, până la capătul vieţii tale.

2 min
carte

Creșterea spirituală

Autorul ne arată ce este și ce nu este creșterea spirituală, și explică etapele creșterii de la prunci în credință, la tineri și apoi la oameni maturi.

3 min
carte

Nu-ți risipi viața!

Nu-ți risipi viața! este pledoaria pasionată a lui John Piper față de această generație și față de următoarea, prin care el ne cheamă să evităm pericolele unei vieți risipite, să ne asumăm riscuri și să facem sacrificii care să conteze pentru eternitate.

2 min
carte

Văzându-L și savurându-L pe Isus Hristos

John Piper a scris această carte cu speranța că toți Îl vor vedea pe Isus așa cum este El în realitate, astfel ca să ajungă să Îl iubească mai presus de orice.

2 min
articol

Ce este părtășia cu Dumnezeu?

„Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumină, avem părtășie unii cu alții” (1 Ioan 1:7). Tema pe care urmează să o analizez este cea a părtășiei[1] cu Dumnezeu – cum să o avem și cum să o păstrăm într-un fel consecvent, atât cât suntem în stare în această lume… Subiectul […]

9 min
Devoțional

17 August / Ce înseamnă să Îl binecuvântăm pe Domnul?

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate. „Binecuvântează-L, suflete, pe Domnul, și tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt!” (Ps. 103:1). Psalmul începe și se sfârșește cu psalmistul care se îndeamnă în sufletul lui să Îl binecuvânteze pe Domnul – „Binecuvântează-L, […]

2 min
Devoțional

12 August / Sufletul meu însetează după Dumnezeu

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate. „Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa Te dorește sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu; când mă voi duce și mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu?” (Ps. 42:1-2). Ceea […]

2 min
articol

Un dar special, neprețuit

Timpul este un dar solemn și neprețuit, ceea ce implică o responsabilitate uriașă. El este prefața veșniciei – scurt, dar adevărat. Totuși, la fel cum prefața oferă indicii legate de conținutul unei cărți, tot așa și prezentul este o preumbrire a istoriei viitoare a omului. Timpul este ca un fulg care cade de pe aripa […]

2 min
carte

Cum pot trăi prin credință?

Este credința un salt orbesc în gol? A deveni creștin nu este un lucru pe care trebuie să îl faci cu prețul inteligenței. În fapt, credința creștină oferă cea mai convingătoare și mai logică explicație pentru viața în această lume.

1 min
carte

Pe ce cale mergem?

Este mișcarea evanghelică de astăzi amăgită și contribuie la amăgire, mulţi dintre membrii ei mergând în fapt pe calea cea lată care duce la pierzare?

2 min
carte

Practicarea credinței creștine

Practicarea Credinței Creștine este, asemenea tuturor cărților lui J.C. Ryle, o carte pătrunzătoare, clară și concisă. Ea a fost gândită să însoțească celelalte cărți ale sale, precum Sfințenia, prezentând, de data aceasta, sfaturi practice despre viața creștinului.

1 min
carte

Marele câștig al evlaviei

Ce este evlavia? De ce este ea denumită de Scriptură ca fiind un mare câștig? Ce presupune această evlavie în mod practic?

2 min
carte

Hristos este totul

Un tratat de teologie biblică în miniatură, un studiu cristocentric condensat care are ca scop încurajarea sufletelor să Îl caute pe Hristos și a credincioșilor să se adâncească mai mult în Hristos.

1 min
carte

Gânduri către tineri

Dorinţa autorului în această carte este de a spune ceva pentru a îndemna pe tineri să meargă pe calea cea bună, să se păzească de greșelile și păcatele care îi pot afecta viitorul, atât în această viaţă cât și pentru veșnicie.

1 min
carte

Adevărata dragoste pentru Hristos

Viaţa de creștin este motivată foarte mult de dragostea faţă de Hristos. Fără aceasta, noi suntem la fel de lipsiţi de viaţă spirituală precum este un trup mort când sufletul fuge de la el, nemaiavând astfel viaţă naturală.

2 min
carte

Călăuzirea divină

Cum aş putea să cunosc voia lui Dumnezeu? Cum pot să discern voia Lui când am de luat o decizie sau când trebuie să fac o alegere?

1 min
Sus