Descriere

În cartea Unit cu Hristos, Thomas Boston, un important teolog scoțian din secolul al XVIII-lea, se îndreaptă către unul dintre cele mai fundamentale și mai transformatoare concepte din teologia creștină – taina unirii credinciosului cu Hristos. Plecând de la afirmația Domnului Isus Hristos din Ioan 15:5,„Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele”, discută în detaliu natura unirii creștinului cu Mântuitorul lui. El descrie pentru început natura omului înaintea altoirii lui în Hristos, apoi natura lui Hristos, Vița în care cel credincios este altoit, apoi prezintă clar și concis cum are loc procesul spiritual de altoire.

Ulterior, Boston discută detaliat despre zece beneficii sau implicații ale unirii cu Hristos, oferind astfel una dintre cele mai clare și mai cuprinzătoare analize a acestei doctrine, și făcând din această carte o lectură fascinantă pentru oricine dorește să crească în înțelegerea vieții creștine și a frumuseții și bogăției unirii noastre cu Hristos.

Cuprins

INTRODUCERE

Capitolul 1. PLANTA FIREASCĂ

Capitolul 2. PLANTA SUPRANATURALĂ

Capitolul 3. TĂIEREA LEGĂTURILOR CU PLANTA VECHE

Capitolul 4. PROCESUL DE ALTOIRE

Capitolul 5. BENEFICIILE UNIRII

Capitolul 6. ÎNDEMNURI DE FINAL

Note bibliografice și explicative

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

155

Data publicării

2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus