Totul a început în grădinăMatthew Henry (1662-1714): Dumnezeu l-a creat pe Adam, l-a așezat în Grădina Eden, apoi, din coasta lui, i-a făcut o soție. Astfel, rolul rânduit de Dumnezeu bărbatului ca soț a început în acel moment și loc unic.

O dragoste cristică David Martyn Lloyd-Jones (1899-1981): Ce este dragostea cristică? Pentru a înțelege ce anume cere Dumnezeu din partea unui soț, acesta trebuie mai întâi să înțeleagă dragostea lui Hristos pentru Biserica Lui.

Responsabilitățile dragostei Ezekiel Hopkins (1634-1690): Soții sunt datori să își iubească soțiile cu dragostea lui Hristos, dar cum pot înțelege și aplica ei aceasta în căsniciile lor?

Așa cum Hristos a iubit Biserica John Angell James (1785-1859): o analiză detaliată a felului extraordinar în care Hristos a iubit și iubește poporul Său: doctrina Crucii stă la temelia dragostei soțului pentru soția lui.

Cum să îți iubești soția ca pe tine însuțiDavid Martyn Lloyd-Jones (1899-1981): Mulți soți nu înțeleg faptul clar și biblic că soțiile lor sunt parte din ființa lor; dar ce înseamnă asta și cum ar trebui împlinită o astfel de iubire?

Puterea dragostei Benjamin M. Palmer (1818-1902): Înțeleg oare bărbații responsabilitatea poruncită de Dumnezeu de a-și iubi soțiile? De ce le-a dat Dumnezeu această poruncă bărbaților? Răspunsurile sunt profunde.

Ca pe trupurile lor– John Angell James (1785-1859): un apel adresat bărbatului de a se gândi profund la grija pe care trebuie să fie gata să o manifeste pentru el însuși și pentru femeia cu care a intrat în legământul căsniciei.

Exemplul lui HristosCharles H. Spurgeon (1834-1892): Isus Hristos este exemplul de aur al iubirii față de ucenicii Lui. Ce fel de dragoste a avut El și cum a demonstrat-o față de Mireasa Lui? El va fi veșnic credincios față de ea.

Rugăciunea unui soț George Swinnock (1627–1673): o pledoarie smerită înaintea Dumnezeului bun al cerului, cerându-I harul, înțelepciunea și puterea de a-și iubi, îngriji, proteja și călăuzi biblic soția.

Informații despre număr revistă

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB

Nr. pagini

97

Data publicării

2020

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus